RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Atletul Kelvin Kiptum din Kenya, deținătorul recordului mondial la maraton, a murit într-un accident de mașină la 24 de ani

Deținătorul recordului mondial de maraton masculin, atletul Kelvin Kiptum, din Kenya, în vârstă de 24 de ani, a murit într-un accident rutier în țara sa natală, relatează BBC.

Atletul și-a pierdut viața alături de antrenorul său, Gervais Hakizimana din Rwanda, cu care se afla în mașină, pe un drum din vestul Kenyei.

Kiptum a surpris lumea atletismului în 2023 ca rival al compatriotului Eliud Kipchoge – unul dintre cei mai mari alergători de maraton. La Chicago, în octombrie anul trecut, atletul a depășit realizările lui Kipchoge, alergând 42 de kilometri în două ore și 35 de secunde.

Cei doi sportivi au fost numiți în echipa provizorie de maraton a Kenyei pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din acest an.

  

Aducându-i un omagiu lui Kiptum, ministrul sportului kenyan Ababu Namwamba a scris pe X: „Devastator de rău!! Kenya a pierdut o bijuterie specială. Am rămas fără cuvinte”.

Liderul opoziției din Kenya și fostul prim-ministru, Raila Odinga, a declarat că țara a pierdut „un adevărat erou” și deplânge „un individ remarcabil… și o icoană a atletismului din Kenya”.

Sebastian Coe, președintele World Athletics, a spus că Kiptum a fost „un atlet incredibil care a lăsat o moștenire incredibilă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

PSD cere Guvernului să intervină pentru a reduce preţurile la carburanţi: „Ministerul Energiei să prezinte urgent propunerea de legiferare”

Redacția

O mamă și copilul de patru ani au fost loviți pe o trecere de pietoni din Sibiu de un șofer de 82 de ani/ Victimele au ajuns la spital cu mai multe traumatisme

Redacția

Timpul nu mai este de partea Rusiei / De ce viitorul lui Putin pare din ce în ce mai nesustenabil (analist militar)

Redacția
Încarcă...