RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Recordul mondial al lui David Popovici la 100 m liber, doborât de Pan Zhanle. „Pot înota mai repede decât astăzi”, spune chinezul

Înotătorul chinez Pan Zhanle a doborât recordul mondial la 100 m liber, deţinut de românul David Popovici, duminică, în cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie de la Doha, informează AFP, potrivit Agerpres. 

În vârstă de 19 ani, Pan Zhanle a fost primul membru al ştafetei chineze de 4×100 m, fiind cronometrat în 46 sec 80/100, după o cursă extrem de rapidă, în piscina de la Aspire Dome.

El a îmbunătăţit astfel cu şase sutimi de secundă precedentul record, stabilit de David Popovici la Campionatele Europene din 2022, care au avut loc la Roma (46 sec 86/100).

Lansată perfect de Pan Zhanle, ştafeta Chinei s-a impus în cursa de 4×100 m liber în 3 min 11 sec 08/100, urmată de cele ale Italiei (3 min 12 sec 08/100) şi Statelor Unite (3 min 12 sec 29/100).

  

Înaintea acestor Campionate Mondiale, Pan Zhanle avea în palmares o singură medalie mondială, de argint, la ştafetă 4×100 m liber cucerită anul trecut la Fukuoka (Japonia). El a obţinut de asemenea trei titluri la Jocurile Asiatice, inclusiv la 100 m liber.

Precedentul său record personal era de 46 sec 97/100, fiind al cincilea performer din lume în această cursă înaintea sosirii sale în Qatar.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

MApN: Manevre agresive ale unei aeronave de luptă rusești, deasupra Mării Negre, față de o aeronavă poloneză care executa o misiune de patrulare / „Acest incident este o dovadă în plus a abordării provocatoare a Federației Ruse în Marea Neagră”

Redacția

Casa natală a marii artiste Nina Simone, din Carolina de Nord, va fi conservată cu fonduri strânse la o licitaţie. Cântăreața a militat pentru drepturile civile în SUA

Redacția

Klaus Iohannis va participa la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei

Redacția
Încarcă...