NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aproape un milion de români au solicitat statutul de rezident în Marea Britanie

„918.270 români au solicitat statutul de rezident în Marea Britanie pentru a rămâne în această ţară şi după 30 iunie 2021. Această cifră este una alarmantă mai ales din punct de vedere economic. Acesta este echivalentul a peste 16% din totalul numărului de angajaţi din economia românească (peste 5,6 milioane la finalul lunii iunie 2021)”, a scris deputatul USR PLUS Cristina Prună, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ei, lipsa locurilor de muncă bine plătite este unul dintre principalele motive invocate constant de cei care aleg calea emigrării.

„În România, 1,6 milioane de salariaţi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, din care statul încasează aproape jumătate. Practic, românul munceşte ca să fie tot sărac, rămânând cu doar 1.386 lei în mână” a afirmat Cristina Prună.

Deputatul USR PLUS precizează că în următoarea decadă această criză majoră de personal va avea efecte majore asupra economiei româneşti. Astfel, susţine că un prim pas care poate diminua numărul românilor care pleacă în străinătate în căutarea unui loc mai bine plătit este propunerea noastră, regăsită şi în programul de guvernare al coaliţiei: „Zero Taxe pe Salariul Minim, adică scutirea echivalentului salariului minim (primilor 2.300 de lei din salariu) de taxe”.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Robert Sighiartău, Secretar General al PNL: Trebuie să producem cât mai mult la noi acasă. Să sprijinim produsele fabricate în România

Redacția

Românii se pot duce la biserici, ca să ia Păști: Lumina, adusă de voluntari, alături de poliție

Redacția

(VIDEO) Momentul în care un ciclist este strivit între două mașini. Gestul șoferului ar fi fost intenționat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site