RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Revoltă în PNL. Liberalii au aprobat asumarea răspunderii pe măsurile fiscale, însă pun condiții PSD

Agrearea asumării răspunderii pe măsurile fiscale prezentate de Marcel Ciolacu la Bruxelles, care au scopul să rezolve problema încadrării în deficitul bugetar, întoarce liberalii împotriva conducerii și aprinde scântei în relația, și așa șubredă, cu PSD. În urma unei revolte, PNL a votat asumarea de către Guvern, cu condiția unor „linii roșii“.

FOTO Inquam Photos

FOTO Inquam Photos

Mai mulți lideri ai PNL au acuzat conducerea formațiunii de lipsă de inițiativă în fața PSD. Astfel că, deși inițial purtătorul de cuvânt al formațiunii a anunțat agrearea demersului inițiat de social-democrați, motivând prin situația de urgență în implementarea măsurilor economice, PNL a votat asumarea răspunderii pe măsurile fiscale cu impunerea unor „linii roșii“.

  

PNL a transmis că va apăra sub orice formă păstrarea cotei unice de impozitare, dar și că susține păstrarea cotei actuale de TVA. Alte condiții anunțate de șeful liberalilor se referă la menținerea cotei actuale de 8% a impozitului pe dividende și păstrarea pragului de 500.000 de euro pentru ca o companie să fie considerată microîntreprindere. Astfel, în cazuri IMM-urilor, la venituri de până la 60.000 de euro anual, impozitul pe venit va fi 1%, iar între 60.000 și 500.000 de euro impozitul va fi de 3%.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Aurescu, discuții pe Schengen cu omologul spaniol. Țara va prelua președinția Consiliului UE

Redacția

Ucraina: Mexicul va propune la ONU un plan de „încetare a ostilităților”

Redacția

China acuză SUA că exercită presiuni asupra Beijingului și Moscovei: „Planurile Americii de a ne descuraja vor eșua”

Redacția
Încarcă...