NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Apare cazierul contravențional de la 1 septembrie. Cei de la ANPC vor lua probe video

 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat măsurile menite să îmbunătățească actul de control, să asigure și să întărească abordarea unitară a acestuia la nivel național și să împiedice încălcările repetate ale operatorilor economici.

  

 

 

Cazierul contravențional se va implementa incepand cu data de 1 septembrie 2019 si va permite identificarea operatorilor economici și a faptelor pentru care s-au aplicat deja sancțiunea avertismentului, astfel încât la o nouă încălcare, aceasta să nu mai fie repetată.

 

Experiența dobândită în cadrul controalelor realizate de catre comisarii ANPC în decursul timpului a arătat că probele (foto și video) obținute în aceste situații au fost esențiale în câștigarea unor procese în instanță, in baza proceselor verbale de constatare a contravenției încheiate cu această ocazie. ANPC respecta prevederile legale in ceea ce priveste legislatia in vigoare modificand procedura de control prin luarea unor masuri legale necesare pentru a asigura că filmarea și fotografierea în cadrul actului de control devin obligatorii, doar cu informarea comerciantului, și fără a i se solicita acestuia un acord prelabil în vedere preconstituirii de probe.

 

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

 

Advertisements

Related posts

Șofer, rupt de beat, a adormit la volan în timp ce era controlat de polițiști

Redacția

Tătăruși: Bărbat mort la marginea unui lan de porumb. Criminaliștii anchetează moartea

Redacția

Prevenire furturilor din buzunare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site