NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cinci arestări preventive în dosarul exploatărilor de copii din Maramureș

Cinci din cele șase persoane propuse de DIICOT pentru arestare preventivă au ajuns în spatele gratiilor, în urma deciziei unui judecător de la Tribunalul Maramureș, în cazul de trafic de minori de la centrul de reeducare din zona Vișeului de Sus.

Decizia poate fi contestată la o instanță superioară. În referatul cu propunere de arestare întocmit de procurorii antimafia apar date potrivit cărora anchetatorii au suspiciuni că liderii grupului infracţional şi-ar fi asigurat complicitatea unor persoane care fac parte din diferite autorităţi locale (poliţie, primărie, asistenţă socială) care le-ar fi dat informaţii în legătură cu controalele şi verificările efectuate periodic de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, au explicat surse judiciare.

  

În acest fel, atunci când aveau loc controalele Direcției, copiii ar fi fost sedaţi, nu erau lăsaţi singuri niciodată cu inspectorii şi ar fi fost supravegheaţi strict pentru a nu intra în contact cu persoanele exterioare proiectului, conform acelorași surse.

Aceeaşi modalitate de operare ar fi fost practicată şi atunci când la centrul de reeducare ajungeau în vizita oficiali din Germania, au mai explicat sursele judiciare.

 Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Ancheta infectărilor de la Suceava, la Parchet

Redacția

Un angajat Dacia a murit în curtea fabricii, imediat ce a ieșit din tură

Redacția

Contraamiralul în retragere Mircea Caragea, profil de erou. A luptat în 1944 pe distrugătorul „Regina Maria”, dar comuniştii l-au făcut muncitor necalificat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site