NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

ANM a făcut anunțul oficial: ce vreme ne așteaptă de Paște și de 1 Mai


Administrația Națională de Meteorologie preconizează că anul 2015 va fi cel mai călduros an din istorie. Cu toate acestea, urmatoarele două luni vor aduce multe ploi şi temperaturi mai mici decât în mod obişnuit.

Cei care aşteaptă vreme caldă de Paşte sau 1 Mai trebuie să aştepte până în iunie pentru a se bucura de razele soarelui.

“Se anticipează două luni mai reci decât în mod obișnuit, cu precipitații cu cât ar fi obișnuit pentru două luni în țara noastră”, a anunțat Elena Mateescu, director ANM.

  

Schimbările climatice afectează aproape toate sectoarele economico-sociale, de la agricultură la turism şi de la infrastructură la sănătate, atrage atenția ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

“Schimbările climatice au un impact deosebit asupra resurselor de apă, hrană şi energie şi tot ele încetinesc, sau chiar pun în pericol, dezvoltarea durabilă. Costurile inacţiunii sunt din ce în ce mai mari şi de aceea se impune să luăm măsuri imediate pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi adaptarea sistemelor ecologice la efectele variabilităţii climatice. Pentru a avea efecte pozitive, adaptarea trebuie direcţionată luând în considerare priorităţile dezvoltării durabile”, spune Gavrilescu.

sursa: b1.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ultimele ore ale fetei de 18 ani ucisă în bătaie în Maramureș. ”În mașină au discutat să urce în deal”

Redacția

698 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic în România. 406 pacienţi cu test pozitiv au fost externaţi la cerere

Răzvan Grecu

Două petreceri de botez, întrerupte de poliţişti. Organizatorii au fost amendaţi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site