RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Am fost la Mogoșești, localitatea unde primarul a plătit ca să facă sex cu minore, chiar în sediul primăriei. Sătenii îl apără: „El e Trump al nostru!”

Damian Butnariu, din Mogoșești-Siret, e primarul care, la finalul lunii ianuarie, a recunoscut public că a plătit pentru sex cu minore, chiar în sediul primăriei. S-a întâmplat în urmă cu peste zece ani, dar totul a ieșit la iveală când dosarul unor proxeneți a ajuns în instanță, la Iași. Edilul a fost exclus din PNL.

La scurt timp după declanșarea scandalului, reporterii ziarului Libertatea au ajuns la Mogoșești În localitate, fapta primarului este privită cu indulgență de localnici Faptul că a plătit proxeneți să-i aducă fete răpite de la școală pălește, în opinia lor, în fața lucrurilor bune pe care le-a făcut: a turnat asfalt, i-a ajutat la inundații sau a renovat dispensarul Oricare sat din România, în amorțeala dimineții, zgândăre visele orășenilor că într-o zi se vor retrage la țară. Cai frumoși trag căruțe, câteva femei flutură o sacoșă goală de pânză spre magazine. E liniște în Mogoșești-Siret. Una dintre fete fusese răpită de la școală Comuna a devenit cunoscută în toată țara după ce Tribunalul Iași a dat primele condamnări într-un proces de proxenetism care a avut ca victime 12 minore provenite din familii sărace.
La audieri a fost chemat și primarul Damian Butnariu, din Mogoșești-Siret, care a recunoscut că făcut sex cu două dintre aceste fete chiar în primărie, pentru 100 de lei. Una dintre fete fusese răpită de la școală în aceeași zi. Cazul a ajuns în atenția autorităților în 2007. Peste comună au trecut 13 ani în care oamenii s-au bucurat de lucrările din comună și l-au învestit cu încredere încă de trei ori pe Damian Butnariu. Iar peste Damian Butnariu, primar al comunei încă din 2004, s-a așternut o amnezie care îl face astăzi să spună senin că “e de domeniul trecutului” ce s-a întâmplat.
Deși actul sexual cu un minor este pedepsit cu închisoare, primarul Damian Butnariu este doar martor în procesul de proxenetism. Există oameni care susțin că una dintre fete l-ar fi implorat pe primar să fie lăsată să plece, în ziua aceea îngrozitoare în care fusese răpită de la școală, dar n-a fost ascultată.
Ce spun localnicii din Mogoșești-Siret: «Te ajută, e ajutător» Primarul e fost boxer și încă are în sat un bar-discotecă, chiar lângă calea ferată, care îi poartă porecla – “Campionul”. Iar primarul nu și-a pierdut imaginea de “Campion” pentru alegătorii lui, care declară că l-ar mai vota, că nu știu ei dacă e adevărat ce spun procurorii sau că “fetele alea cuminți” nu erau așa cuminți.
Un angajat al bisericii ne transmite, din mersul bicicletei, de ce nu-și dă cu părerea: “De-abia ne-a dat 200 de milioane la biserică, pentru clopotniță. Cum să spun eu ceva? Și taică-su avea boala asta cu femeile…”.


continuarea articolului pe www.libertatea.ro

Related posts

Răchiteni: Interes crescut pentru serviciile medicale oferite de caravana IRO Iași

Oana Cordoneanu

Sfințirea clopotniței și a monumentului eroilor, la Biserica „Sfântul Nicolae” din Tătăruși (Foto)

Redacția

Hălăucești: Incendiu noaptea trecută, într-o casă în care dormeau 7 copii

Oana Cordoneanu
Încarcă...