NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Am fost la Mogoșești, localitatea unde primarul a plătit ca să facă sex cu minore, chiar în sediul primăriei. Sătenii îl apără: „El e Trump al nostru!”

Damian Butnariu, din Mogoșești-Siret, e primarul care, la finalul lunii ianuarie, a recunoscut public că a plătit pentru sex cu minore, chiar în sediul primăriei. S-a întâmplat în urmă cu peste zece ani, dar totul a ieșit la iveală când dosarul unor proxeneți a ajuns în instanță, la Iași. Edilul a fost exclus din PNL.

La scurt timp după declanșarea scandalului, reporterii ziarului Libertatea au ajuns la Mogoșești În localitate, fapta primarului este privită cu indulgență de localnici Faptul că a plătit proxeneți să-i aducă fete răpite de la școală pălește, în opinia lor, în fața lucrurilor bune pe care le-a făcut: a turnat asfalt, i-a ajutat la inundații sau a renovat dispensarul Oricare sat din România, în amorțeala dimineții, zgândăre visele orășenilor că într-o zi se vor retrage la țară. Cai frumoși trag căruțe, câteva femei flutură o sacoșă goală de pânză spre magazine. E liniște în Mogoșești-Siret. Una dintre fete fusese răpită de la școală Comuna a devenit cunoscută în toată țara după ce Tribunalul Iași a dat primele condamnări într-un proces de proxenetism care a avut ca victime 12 minore provenite din familii sărace.
La audieri a fost chemat și primarul Damian Butnariu, din Mogoșești-Siret, care a recunoscut că făcut sex cu două dintre aceste fete chiar în primărie, pentru 100 de lei. Una dintre fete fusese răpită de la școală în aceeași zi. Cazul a ajuns în atenția autorităților în 2007. Peste comună au trecut 13 ani în care oamenii s-au bucurat de lucrările din comună și l-au învestit cu încredere încă de trei ori pe Damian Butnariu. Iar peste Damian Butnariu, primar al comunei încă din 2004, s-a așternut o amnezie care îl face astăzi să spună senin că “e de domeniul trecutului” ce s-a întâmplat.
Deși actul sexual cu un minor este pedepsit cu închisoare, primarul Damian Butnariu este doar martor în procesul de proxenetism. Există oameni care susțin că una dintre fete l-ar fi implorat pe primar să fie lăsată să plece, în ziua aceea îngrozitoare în care fusese răpită de la școală, dar n-a fost ascultată.
Ce spun localnicii din Mogoșești-Siret: «Te ajută, e ajutător» Primarul e fost boxer și încă are în sat un bar-discotecă, chiar lângă calea ferată, care îi poartă porecla – “Campionul”. Iar primarul nu și-a pierdut imaginea de “Campion” pentru alegătorii lui, care declară că l-ar mai vota, că nu știu ei dacă e adevărat ce spun procurorii sau că “fetele alea cuminți” nu erau așa cuminți.
Un angajat al bisericii ne transmite, din mersul bicicletei, de ce nu-și dă cu părerea: “De-abia ne-a dat 200 de milioane la biserică, pentru clopotniță. Cum să spun eu ceva? Și taică-su avea boala asta cu femeile…”.


continuarea articolului pe www.libertatea.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Despăgubiri pentru 4 segmente de drum comunal din Tătăruși din cauza condițiilor meteo periculoase

Redacția

Comuna Tătăruși asigură acces la drumul european, grație unei investiții recepționate astăzi

Marius Parteni

Spectacol folcloric la Miroslovești pentru a sărbători duminica mare a Rusaliilor și ziua comunei

Oana Cordoneanu
Încarcă...