NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Liceul Teoretic ”Miron Costin” Pașcani, reprezentat în Parlamentul European de la Bruxelles

Ca urmare a rezultatelor echipei de ambasadori din cadrul programului educațional ”EPAS – Școli-ambasador ale Parlamentului European” în anul școlar 2018-2019, Liceul Teoretic  ”Miron Costin”  Pașcani a fost invitat la Seminarul EPAS pentru profesori, în perioada 3-4 februarie, derulat în sediul Parlamentului European din Bruxelles. Seminarul a reunit delegații din toate statele membre ale Uniunii Europene formate din 90 de profesorii , coordonatori ai programului în Școlile-Ambasador. Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani a fost reprezentat de coordonatorul programului, prof. Elena Dăscălița.

Programul EPAS – Scoli-ambasador ale Parlamentului European a presupus derularea unor activități pe parcursul anului școlar anterior, activități la care au participat 15 ambasadori juniori și 5 ambasadori seniori, profesori.  Echipa  Liceului Teoretic ”Miron Costin” Pașcani  a organizat work-shop-uri, conferințe, lecții demonstrative, a participat la  simulări ale procesului legislativ din Parlamentul European, flashmoburi,  un târg european dedicat Zilei Europei, 9 mai, având ca partener în foarte  multe activități, Europe Direct Iași.  Activitățile desfășurate au fost evaluate în luna aprilie 2019 de către un reprezentant desemnat de Biroul de legătură al Parlamentului European la București.  Ca urmare a punctajului obținut liceul a primit titlul de Școală Ambasador.

loading...
Advertisements

Related posts

Admiterea la studii preuniversitare (clasa a IX-a, casa a X-a și învățământ profesional) în România pentru candidații din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia, Serbia, Ungaria și diaspora, anul școlar 2020 – 2021

Redacția

Copilărie fără delincvență- Acțiuni preventive, desfășurate de polițiști în școli

Redacția

Senatorul Vasile Toma: ”Noul an școlar se apropie și, alături de alte multe dileme, rămâne întrebarea esențială care ne preocupă pe toți: Ce și, mai ales, cum vom face din septembrie?”

Redacția
Încarcă...