NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

13 km de drum vor fi asfaltați la Cristești

În total 20 de segmente de drum de pe raza comunei Cristeşti urmează să fie modernizate prin asfaltare. 

Compania Naţională de Investiţii le-a inclus în subprogramul „Lucrari în primă urgenţă” din cauză că au fost afectate de viiturile din cursul anului 2019. Cele 20 de segmente de drum (de exploatare, sătesc şi comunal) din satele Cristeşti şi Homiţa au o lungime totală de 13,2 km. Lăţimea carosabilului variază între 3 şi 5,5 m.

„Reţeaua rutieră actuală a comunei se prezintă parţial asfaltată, dar cea mai mare parte este la nivel de drum parţial pietruit colmatat cu pământ şi cuprinde o serie de podeţe improprii desfăşurării traficului auto şi/sau circulaţiei pietonale, stare care influenţează negativ viaţa şi activitatea locuitorilor”, se arată în Caietul de sarcini.

Documentul adaugă că „adoptarea unei soluţii tehnice de pietruire ar perpetua problemele actuale, eficienţa economică şi socială pe termen lung a unor astfel de investiţii fiind minimă”.

Advertisements
  

Valoarea estimată de la care porneşte licitaţia este de 27,13 milioane de lei (fără TVA), din care 506 mii lei pentru proiectare şi asistenţă tehnică şi 26,23 milioane de lei pentru investiţia de bază.

Advertisements

Termenul de înscriere a ofertelor de participare este 14 noiembrie. Evaluarea se va face în principal funcţie de componenta financiară (60 la sută). Durata contractului va fi de 50 de luni: două luni proiectarea, 12 luni execuţia şi 36 de luni perioada de garanţie. 

ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Focar de pestă porcină la Hălăucești

Redacția

Primăria Tătăruși: anunț important pentru contribuabili! (DOC)

Oana Cordoneanu

Acțiune de colectare a deșeurilor electrice în Stolniceni-Prăjescu. Tombolă cu premii

Oana Cordoneanu
Încarcă...