RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alina Gorghiu, vizită de lucru în Austria pentru susținerea aderării României la Schengen

Președintele interimar al Senatului efectuează, în perioada 4-6 decembrie, o vizită de lucru în Republica Austria pentru a discuta despre aderarea României la spațiul Schengen. Alina Gorghiu a avut o întrevedere cu președintele Consiliului Federal al Republicii Austria, Korinna Schumann.

Alina Gorghiu, vizită oficială în Austria FOTO: Arhivă

Alina Gorghiu, vizită oficială în Austria FOTO: Arhivă

Potrivit unui comunicat de presă al Senatului, cei doi oficiali au discutat despre interesul pentru consolidarea relațiilor româno-austriece, avansarea agendei bilaterale și intensificarea cooperării la nivel regional și european.

  

Alina Gorghiu a subliniat în timpul discuției că aderarea la Schengen „reprezintă o prioritate majoră pentru România, pentru finalizarea acestui proces fiind depuse eforturi intense, sprijinite de întreaga clasă politică de la București”. De asemenea, acesta a precizat că participarea deplină a României la spațiul Schengen va aduce, în mod cert, o valoare adăugată frontierelor externe ale Uniunii Europene și consolidării rolului UE la nivel global”. 

De asemenea, aceasta a precizat că „extinderea spațiului va aduce beneficii tuturor cetățenilor UE,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Bilanțul inundațiilor din România. Bode: Două persoane au murit, iar alte 81 au fost evacuate / Au fost afectate 80 de localități din 20 de județe

Redacția

Cea mai valoroasă Licitație de Toamnă din ultimii ani

Redacția

Ciolacu anunță că își dă demisia de la șefia PSD dacă partidul nu câștigă toate rândurile de alegeri: Mi-aş dori să nu mă excludeţi

Redacția
Încarcă...