RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă: 7,2% din PIB vor fi pentru investiții în 2023 / Cât reprezintă și ce diferențe sunt față de 2022

Premierul României a anunțat că în bugetul pe 2023 vor fi alocate 110 miliarde lei pentru investiții, ceea ce înseamnă 7,2% din PIB, fiind cu 20 de miliarde mai mult față de anul în curs.

Premierul Nicolae Ciucă FOTO gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă FOTO gov.ro

Anul viitor vom avea o creștere semnificativă a bugetului alocat investițiilor: 7,2%, reprezentând peste 110 miliarde de lei. Și anul acesta, am alocat cea mai mare sumă din ultimii 32 de ani pentru #investiții, aproape 90 de miliarde de lei. Măsurile bune luate de guvern se văd în creșterea economică a României, dar și în creșterea investițiilor străine directe, care au fost peste 9 miliarde de euro în 2022”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a premierului. 

  

Investițiile înseamnă, pe lângă dezvoltare și modernizare în toate sistemele cheie, și crearea de noi locuri de muncă. În contexte economice dificile, precum cel prin care trecem, investițiile sunt cea mai bună soluție pentru a le asigura cetățenilor un trai decent, mai multe oportunități și creșterea #veniturilor”, a mai arătat șeful Guvernului.

Alte măsuri din noul buget

Liderul de la Palatul Victoria  a anunțat în urmă cu două săptămâni și creșterea punctului de pensie. 

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO VIRAL Soldați ruși, rămași cu blindatul fără combustibil în mijlocul drumului. Șofer ucrainean: „Vă tractez eu înapoi în Rusia?”

Redacția

Căsătorie în pandemie. Măştile anticoronavirus nu i-au împiedicat pe miri să se sărute cu foc

Redacția

Confruntări în Port Sudan, pentru prima dată de la începutul războiului (martori)

Redacția
Încarcă...