NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Aleșii locali au votat de trei ori același proiect de hotărâre

Consilierii locali își bat joc de procesul de legiferare supunând la vot de trei ori la rând același proiect de hotărâre. S-a întâmplat în ședința de legislativului local ce a avut astăzi, iar situația scoate în evidență profesionalismul celor ce se ocupă de soarta Pașcaniului.  

 

Protagoniștii acestui episod, ce cu greu poate fi catalogat ca act administrativ, au fost primarul Dumitru Pantazi, președintele de ședință Adriana Dondaș și secretarul UATM, Irina Jitaru. Subiectul a fost aprobarea proiectului privind achiziționarea de servicii juridice pentru procesele de fond funciar pe care le are municipalitatea.

Inițiativa a fost a primarului Dumitru Pantazi și a fost supusă la vot automat, fără a se aștepta intervenția aleșilor locali care ar fi trebuit să desemneze o persoană care să se ocupe de achiziționarea serviciului. Proiectul a fost aprobat, însă după ce consilierul liberal Claudiu Bodoașcă a atras atenția că nu va putea fi pus în practică datorită omisiunii, votul a fost reluat.

Și de această dată hotărârea a fost adoptată fără a se aproba un nou amendament propus, astfel că aceasta a fost supusă din nou votului.

„Am vrut să vă demonstrez că dacă votăm la foc automat greșim. Fără să nominalizați o persoană care să ducă la îndeplinire hotărârea aceasta nu are sens”, a atras atenția Claudiu Bodoașcă.

De partea cealaltă nici inițiatorul, Dumitru Pantazi, nici președintele ședinței, Adriana Dondaș și nici secretarul UATM, Irina Jitaru nu păreau să știe ce conține proiectul și ce trebuie modificat la el pentru a deveni o hotărâre de Consiliu Local aplicabilă.

Menționăm că legislația nu prevede repetarea votului, asfel că prefectul ar putea cere anularea acesteia pe motiv de încălcare a procedurii de adoptare.

loading...
Advertisements

Related posts

Regulament pentru stăpânii de animale și piste pentru bicicliști în municipiu sunt cerințele Asociației Pentru Pașcani pentru aleșii locali!

Ema Roman

Emoții pentru Pantazi! Azi se decide dacă se rejudecă dosarul „AgroComplex”. Mâine, începe apelul dosarului „Perla Neagră”!

Răzvan Grecu

Licitaţie pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, lansată ieri la CJ

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site