NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ultima ordonanță militară emisă obligă Primăria să salubrizeze și dezinfecteze subsolurile de bloc! Proiect similar depus de PNL a fost considerat nelegal de șefii municipalității!

Municipalitatea trebuie să găsească resurse financiare pentru a dezinfecta subsolurile blocurilor. Prevederea este în Ordonanța Militară nr.4 ce a fost adoptată ieri seară de Ministerul Afacerilor de Interne.

În documentul amintit, se precizează că autorităție locale trebuie să dezinfecteze periodic intrările blocurilor de locuințe, casa scărilor și spațiile comune. La această ultimă categorie se încadrează și subsolurile de bloc.

„Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune” , se arată în Ordonanța Militară nr.4.

De altfel, la finalul lunii ianuarie, consilierii liberali au inițiat un proiect de hotărâre prin care se dorea cofinanțarea Asociațiilor de Proprietari pentru salubrizarea și igienizarea subsolurilor. Propunerea a primit raport de nelegalitate pe motiv că nu se pot investi bani publici pe proprietatea privată și nu a mai fost pusă pe ordinea de zi a Consiliului Local de secretarul general Irina Jitaru, deși legea o obliga.

Acum, reprezentanții municipalității au anunțat că au solicitat celor de la ApaVital S.A. să scoată apa din subsolurile inundate, în efortul de a dezinfecta aceste spații comune. Doar că fără reparațiile rețelelor de apă și canalizare din subsoluri, această măsură nu va fi de durată.

loading...
Advertisements

Related posts

Primăria se plânge că nu are bani, dar cheltuie 50.000 lei pentru închirierea a 12 toalete ecologice și igienizarea celor din oraș!

Răzvan Grecu

Angajatii isi vor plati singuri impozitul pe venit

Redacția

Pistă pentru elicopter în curtea Spitalului. Investiția așteaptă fonduri de la Primărie și CJ Iași

Marius Parteni
Încarcă...