NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alegerile din Rusia: „Un mic dejun fără gust într-o tabără de vară pentru tineri pionieri, fără nici o alegere”

Electoratul din Rusia votează începând de vineri timp de trei zile în alegeri pentru Duma de Stat – camera inferioară a parlamentului federal – 39 de legislaturi regionale din totalul de 85 ale Federației Ruse, precum și nouă guvernatori regionali într-un scrutin în care singura întrebare este dacă partidul care-l sprijină pe președintele Vladimir Putin, Rusia Unită (Edinaya Rossiya – ER), va obține pentru a șase oară consecutiv majoritatea mandatelor de deputat.

Alegătorii au două voturi pentru Duma de Stat: unul pentru circumscripțiile uninominale în număr de 225, alese prin reprezentare majoritară într-un singur tur și altul pentru lista națională de partid, aleasă prin reprezentare proporțională cu prag de 5%.

Cele mai recente sondaje arată o scădere a intențiilor de vot pentru ER, în frunte cu ministrul apărării Serghei Shoigu, la 27%. în timp ce Partidul Comunist (KPRF), condus de Ghenadii Ziuganov este cotat la 23%, Partidul Liberal Democrat (LDPR – ultra-naționalist) condus de Vladimir Jirinovschi cu 10% și O Rusie Dreaptă (SR – social democrat), condus de Seghei Mironov, cu 6%.

Aparent, cele trei partide de opoziție, aceleași prezente alături de ER în Dumă în ultimele cinci legislaturi ar obține mai multe mandate împreună decât partidul pro-prezidențial.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

(VIDEO) Mașină făcută praf, un tânăr de 21 de ani a fost găsit mort

Redacția

Stelian Ion vine cu noi precizări privind rectificarea bugetară. Câţi bani au fost cheltuiţi pentru Secţia specială de la  înfiinţare până în ianuarie 2021

Redacția

Listele cu pacienti sunt vandute ca la piata in Romania. Cat valoreaza CNP-ul tau pentru un medic

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site