NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Olanda: Ministrul de Externe a demisionat din funcție după ce parlamentarii au acuzat-o că gestionat prost evacuarea refugiaţilor din Afganistan

Ministrul olandez de externe, Sigrid Kaag, a demisionat joi după ce o majoritate a parlamentului a acuzat-o că a gestionat prost evacuarea refugiaţilor din Afganistan luna trecută, informează Reuters.

Membri ai parlamentului olandez din întreg spectrul politic au susţinut că şefei externelor îi revine întreaga responsabilitate pentru răspunsul lent al guvernului olandez în timpul avansului talibanilor în Afganistan şi pentru pregătirea defectuoasă a unei evacuări sigure a miilor de afgani care ar fi fost eligibili să primească azil în Olanda.

Avioane militare de transport olandeze au evacuat circa 2.100 de persoane din Afganistan către ţările vecine în ultimele două săptămâni ale lunii august, dintre care aproximativ 1.700 au ajuns în Olanda ca destinaţie finală.

Dar sute de cetăţeni olandezi, mulţi de origine afgană, şi un un număr neprecizat de afgani care au

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Raed Arafat: Avem un fenomen la intrare în țară, persoane care îndrăznesc să ne prezinte documente false de vaccinare/ Au dosar penal pentru fals şi uz de fals care în ambele situaţii înseamnă cazier

Redacția

Managerul terasei din București care a impus taxă de Covid clienților, amendat drastic

Redacția

Când se vor redeschide grădinițele de stat și particulare? Răspunsul ministrului Educației

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site