RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Alarmă pentru angajații PSA: La Hîrlău au mai rămas 35 de angajați din 120 după aderarea la ARSACIS!

Angajații Prest Serv Apa Pașcani au motive să se teamă pentru locurile lor de muncă. Dacă consilierii locali vor vota asocierea municipiului la ARSACIS și implicit cedarea societății locale de distribuției a apei și canalizare către operatorul Apa Vital Iași, unul dintre efectele acestei treceri va fi disponibilizare de personal.

 

  

 Chiar dacă acest lucru nu a fost recunoscut direct de către delegația ieșeană, care a prezentat astăzi consilierilor locali beneficiile economice ale unei astfel de asocieri, acesta reiese din explicațiile oferite legislativului local.

 Conform directorului general al Apa Vital Iași, Ion Toma, după ce firma  a preluat societatea de distrbuție din Hîrlău, din cei 120 de salariați mai activează acum doar 35.

 ”Cu cât vinzi mai mult cu atât costul specific de administrare pe produsul unitar este mai mic. Partea de administrare propriuzisă cu muncitori, automatiști îi scazi nu ai cum. Noi când am preluat Hîrlăul aveau 120 de oameni, iar acum au mai rămas 35. Dar nu mai ai ce reduce de acolo. ”

 Directorul Apa Vital a explicat însă că nu este adeptul unor concedieri colective și că surplusl de personal se va ”resorbi natural” sau se va redirecționa către alte activități.

 ”Eu am câțiva ani buni de când sunt la Apa Vital și ați văzut că de la 1561 de angajați în 1996 am ajuns la 1081 în anul 2012. Noi nu am făcut niciodată concedieri colective, s-au resorbit natural și am făcut alte activități” a mai spus Ion Toma directorul general al Apa Vital.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Tichetele de masă oferite persoanelor vaccinate cu schema completă, se ridică de la Primăria Pașcani

Oana Cordoneanu

Bani pentru investiții în Sirețel, Miroslovești,Tătăruși, Ruginoasa și Hărmăneștii Vechi

Redacția

Schimbări organizatorice la Crucea Roşie Paşcani!

Ema Roman
Încarcă...