NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Startul investițiilor promise pășcănenilor de ApaVital S.A. din 2014, la mâna constructorilor

Lucrările anunțate de operatorul ApaVital S.A. prin POIM 2, sunt la momentul demarării. Data urmează să fie anunțată de constructorul care a câștigat lucrarea.

După semnarea contractului de lucrări pentru proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare, a cărui valoare este de 92.777.000 de lei, fără TVA, a fost emisă autorizația de construcție, termenul limită de finalizare fiind decembrie 2023.

În conferința de presă săptămânală, ce a avut loc astăzi la sediul Primăriei Pașcani, primarul Marius Pintilie a explicat că tot ce ține de instituția pe care o conduce a fost făcut, constructorul lucrării fiind cel care anunță când începe lucrarea.Ceea ce reprezentanții municipalității au putut confirma este faptul că aceste investiții vor începe din suburbia Gâștești.

Advertisements

Antreprenorul care va executa lucrările aferente contractului este DAROCONSTRUCT SRL din Iaşi. Lucrările constau în extinderea sistemului de apă şi canalizare în Municipiul Pașcani, se face reabilitarea conductei de aducțiune apă pe o lungime de aproximativ 7 km, realizarea unei conducte de aducțiune nouă cu o lungime de aproximativ 3 km și construirea unei stații de pompare a apei potabile. În cartierul Gâștești se va construi o gospodărie de apă, care va cuprinde două rezervoare de 300 metri cubi, o stație de clorinare și o stație de pompare.

Advertisements
  

În Municipiul Pașcani (inclusiv în cartierele Gîștești, Blăgești, Sodomeni, Boșteni și Lunca) vor fi reabilitate rețelele de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 11 km, va fi extinsă rețeaua de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 14 km și va fi înființată o rețea de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 19 km. De asemenea, va fi reabilitată rețeaua de canalizare menajeră pe o lungime de aproximativ 4 km, va fi extinsă rețeaua de canalizare menajeră pe o lungime de aproximativ 9 km, va fi înființată rețea de canalizare menajeră cu o lungime de aproximativ 31 km și vor fi construite 21 de stații de pompare a apelor uzate. Contractul este în valoare de 92.777.000 lei (fără TVA) şi are o durată de execuție de 24 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție de 60 luni.

Advertisements
Advertisements

Related posts

ApaVital a mai pierdut un proces cu Primăria! Judecătorii au scris negru pe alb că operatorul nu-și respectă contractul! (DOC)

Răzvan Grecu

Cea mai mare stație de pompare pentru irigații din țară, oprită din cauza secetei

Redacția

Primarul intră în concediu de odihnă! Mai avea șapte zile restante de anul trecut

Iulia Huțanu
Încarcă...