RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A fost găsită o nouă proprietate a luminii

Echipa de cercetare condusă de chimiști de la Univeristatea California, Irvine (SUA) a descoperit recent o modalitate anterior necunoscută în care lumina interacționează cu materia; această nouă proprietate a luminii ar putea duce la îmbunătățirea sistemelor de energie solară, a diodelor electroluminiscente, a laserelor semiconductoare și la alte progrese tehnologice.

Într-un studiu publicat în jurnalul ACS Nano, oamenii de știință, alături de colegii lor de la Universitatea Federală din Kazan, Rusia, explică cum au descoperit că fotonii pot obține un impuls substanțial, similar cu cel al electronilor în materiale solide, atunci când sunt închiși în spații de dimensiuni nanometrice în siliciu.

„Siliciul este al doilea cel mai abundent element de pe Pământ și formează scheletul electronicii moderne. Cu toate acestea, fiind un semiconductor indirect, utilizarea sa în optoelectronică a fost împiedicată de proprietățile sale optice slabe”, a declarat Dmitry Fishman, profesor asociat de chimie la UC Irvine și autor al studiului.

Cum a fost descoperită o nouă proprietate a luminii?

  

El a spus că deși siliciul nu emite natural lumină în forma sa compactă, siliciul poros și nanostructurat poate produce lumină detectabilă după ce a fost expus la radiația vizibilă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Declarații surprinzătoare ale unui aliat al lui Putin după un bombardament ucrainean în Herson

Redacția

Zelenski vizitează orașul Bahmut, epicentrul luptelor cu rușii

Redacția

Kelemen, despre anunţul USR privind atacarea bugetului de stat la CCR: Dacă va exista o astfel de sesizare în 48 de ore, CCR va da o decizie înainte de Anul Nou

Redacția
Încarcă...