NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

A doua ediție a evenimentului , “Altfel de bibliotecă, altfel de cărţi”

O nouă ediție a evenimentului “Altfel de bibliotecă, altfel de cărţi”. Această idee a fost inițiată de profesorul Carmen Apostol, alături de elevii Liceului “Miron Costin”.

 

„Biblioteca vie” este o alternativă a metodei tradiţionale, elevii sunt cărţi vii și povestesc conținutul acestora, o metodă unică de învățare.

  

Cărţile din biblioteca vie sunt oameni cu poveşti care oferă cititorului o experienţă unică de învăţare. Elevii au povestit din diferite cărți, atât din literatura noastră, cât și cea străină.

„Suntem la a doua ediție a acestui eveniment. Copiii au fost foarte încântați, atât cei care au jucat rolul de cărți, cât și cei care au venit să le citească la bibliotecă. Ne-am adresat atât elevilor din liceul nostru, cât și din alte unități școlare, cititorilor care astăzi au pășit în această bibliotecă. Fiecare dintre elevi au citit câte o carte, au realizat o copertă pentru reprezentarea ei, au răspuns la întrebări, și au făcut un rezumat al cărții, în funcție de dialogul care a decurs între carte și cititor”, a precizat profesor Carmen Apostol.

Metoda a avut impact atât asupra cărţilor vii, cât şi a cititorilor, creând o punte de dialog între aceştia.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul Bibliotecii municipale, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”.  Au participat elevi din clasele a IX-a A, a XI-E și a X-a E., de la Liceul Miron Costin, alături de persoane ce au vizitat instituția astăzi.

Advertisements

Related posts

Invitat de seamă la Clubul de lectură al Colegiului CF „Unirea” Paşcani

Redacția

Promoția a 13-a a Centrului de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Pașcani a depus astăzi Jurământul Asistentului Medical Generalist

Răzvan Grecu

S-au afișat rezultatele la evaluarea națională. Vezi ce note au luat elevii din Pașcani!

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site