NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Angajări cu recomandare de la duhovnic / Arhiepiscopia Iaşilor organizează interviuri pentru cei care vor să predea religia în școli

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, prin Sectorul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, a anunţat că urmează să organizeze interviuri în toată Moldova pentru acordarea binecuvântării, mai exact – al avizului cultului – celor care vor să predea disciplina Religie ortodoxă, anunță Ziarul de Iași. Această cutumă a Bisericii Ortodoxe Române nu este prevăzută în draftul legilor educaţiei, consultate de „Ziarul de Iaşi”, însă va rămâne, cel mai probabil, în vigoare şi pe viitor.

Practic, acest aviz al cultului presupune validarea tuturor celor care vor să predea religia în şcoli, fie că e vorba de învăţământul general, fie că este vorba despre seminariile sau liceele teologie ortodoxe. Cu acest aviz, conform Mitropoliei, aceştia se vor putea înscrie „la diferite etape de mobilitate şi de perfecţionare didactică în anul şcolar 2023-2024”.

„Arhiereasca binecuvântare va fi acordată candidaţilor din judeţele componente ale Arhiepiscopiei Iaşilor, în municipiile reşedinţă de judeţ, de către o comisie formată din reprezentantul Centrului eparhial Iaşi, inspectorul pentru disciplina Religie şi un profesor metodist. Candidaţii laici, care solicită binecuvântare, vor susţine un examen psihologic compus dintr-o parte scrisă şi un interviu, în urma căruia se va elibera un aviz psihologic. Avizul psihologic se poate obţine şi până la data interviului”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei.

Advertisements

Chiar dacă nu sunt membri ai clerului, trebuie să aducă o recomandare de la preotul paroh din parohia de domiciliu sau de la părintele care le este duhovnic.

Advertisements
  

g4media

Advertisements
Advertisements

Related posts

Rezultate de excepție. Lotul județului Iași – LOCUL I LA OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE CHIMIE . Printre elevi se numără și doi din Pașcani

Redacția

Parlamentarii USL vor uniforme şcolare obligatorii. În urmă cu șase luni, au respins un proiect similar al opoziției

Redacția

DESCHIDEREA TINERILOR FAȚĂ DE MANIFESTĂRILE CULTURALE. NOAPTEA MUZEELOR – SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ (VIDEO)

Redacția
Încarcă...