NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

8,8 milioane lei bugetul comunei Valea Seacă. Iată prioritățile administrative pe 2018!

Bugetul comunei Valea Seacă a fost adoptat de Consiliul Local. Anul acesta el se cifrează la peste 8,8 milioane lei. Jumătate din bani vor asigura partea de funcționare a Primăriei și o partea din instituțiile subordonate, iar diferența va merge pe investiții.

 

 Pe deoparte, Primăria are de finalizat investiții de anul trecut, cum ar fi modernizarea digurilor pârâului “Recea” din Topile, grădinița din Valea Seacă și rigolele pe drumurile modernizate.

  

 ”Sunt lucrări care anul acesta sperăm să le finalizăm, avem banii necesari în conturi, toată treaba este să se poată lucra, iar constructorii să respecte graficele”, a declarat Gheorghe Băiceanu, primarul comunei Valea Seacă.

 Sunt însă și investiții noi, care urmează să fie implementate, o parte cu bani de la Guvernul României.

 ”Dorim să modernizăm Grădinița și Școala din Topile, sperăm să demarăm procedurile de licitație în perioada următoare. Mai avem în plan achiziția unui buldoexcavator și să realizăm un proiect prin care să aducem gazul metan în comună”, a mai spus edilul local.

 Primăria Valea Seacă are patru proiecte depuse pentru finanțare la Ministerul Dezvoltării. Unul vizează modernizarea a 6 kilometri de drum comunal, în Conțești, Topile și Valea Seacă, iluminatul public și două podețe din Conțești.  

 

Advertisements

Related posts

Bariera de la Heci închisă astăzi timp de două ore, pentru lucrări efectuate la calea ferată

Marius Parteni

Valea Seacă: Noul primar și consilierii au depus jurământul

Redacția

Festivalul „Ziua Rezervatiei Forestiere” a luat sfarsit

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site