NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

120 de copii la „Sfânta Maria“ într-o singură gardă. Cei mai mulţi, loviţi la joacă

În această perioadă a anului, medicii din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ se confruntă cu tot mai multe cazuri de copii care au nevoie de internare după ce în timpul orelor de joacă cei mici cad sau se lovesc.

În ultima gardă s-au prezentat în UPU 120 de copii, majoritatea fiind patologia specifică de vară, remarcându-se însă un număr mare de traume.  

  

Medicii spun că majoritatea cazurilor care necesită internare pentru tratament de lungă durată sunt copii care cad fie din copaci, fie de pe bicicletă, alegându-se astfel cu diferite contuzii sau chiar fracturi care au nevoie de reducere ortopedică în clinica de specialitate. Majoritatea copiilor care ajung la spital din această cauză au vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, fiind cea mai predispusă grupă de vârstă la astfel de accidente. „Avem în această perioadă foarte multe traume de orice fel, începând de la căzături din cais şi până la căzături de pe bicicletă sau victime ale accidentelor rutiere în timp ce se află pe bicicletă“, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. Medicii spun că în fiecare zi sunt aproximativ zece astfel de cazuri care vin la spital în urma căzăturilor, în ultima gardă opt copii având nevoie de internare în Clinica de Chirurgie.

Sursă: www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Avertisment lansat de medicii epidemiologi

Redacția

Descoperire importantă! Sportul ne poate ajuta să luptăm împotriva COVID-19

Redacția

Vacanţa de Sf. Maria a adus la spital ieşeni drogaţi cu cocaină

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site