NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Iohannis a dat undă verde remanierii. Noii miniștri, Ramona Mănescu și Nicolae Moga, au depus jurământul

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele prin care ia act de demisia lui Carmen Dan de la Ministerul Afacerilor Interne și înlocuirea acesteia cu Nicolae Moga.

De asemenea, președintele a dat undă verde revocării lui Teodor Meleșcanu din funcția de ministru de externe și a semnat decretul numirii Ramonei Mănescu. Noii miniștri au depus jurământul în cadrul unei ceremonii a avut loc la Palatul Cotroceni. 

  

Președintele nu a făcut niciun fel de declarație, limitându-se la a saluta membrii guvernului prezenți la reuniune, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă. La eveniment a participat și președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache. 

Era ultima zi în care președintele putea da un răspuns cu privire la propunerile înaintate de premier, în condițiile în care ordonanța privind Codul Administrativ îi dă șefului statului un termen de 10 zile pentru a se pronunța asupra numirilor. 

De asemenea, șeful statului a semnat decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului Mihai Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. 

Sursă www.hotnews.ro

Advertisements

Related posts

Deputatul Vasile Axinte este unul dintre inițiatorii proiectului de lege, ce prevede ca Vinerea Mare să fie sărbătoare legală nelucrătoare

Oana Cordoneanu

Neculai Rățoi se numără printre deputații care au semnat pentru pensii speciale

Redacția

Primarul comunei Sirețel reacție după acuzațiile din ultima vreme: „Nu am fost condamnat pentru luare de mită. Consilierii au uitat pentru ce au fost aleși”!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site