NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pfizer anunță că medicamentul experimental împotriva COVID-19 reduce riscul de spitalizare și deces

Producătorul de medicamente Pfizer a anunțat vineri că tratamentul experimental recomandat în lupta împotriva coronavirusului a redus riscul de spitalizare și deces pentru pacienții vulnerabili care au participat la testarea medicamentului, scrie CNN.

Compania speră că va putea oferi acest tratament, în combinație cu un medicament antiviral mai vechi numit ritonavir, pentru a fi administrat acasă persoanelor diagnosticate cu COVID-19. Astfel ar putea reduce riscul ca starea acestora să se înrăutățească și să ajungă la spital.

O analiză a rezultatelor studiului, înainte ca acesta să se încheie, a arătat o scădere cu până la 89% a riscului de spitalizare sau deces din cauza COVID-19, în cazul în care pacienții au primit medicamentul la scurt timp după infectare, au anunțat reprezentanții companiei.

Rezultatele studiului au fost anunțate prin intermediul unui comunicat de presă și nu au fost oferite oamenilor de știință pentru a le analiza înainte de publicare. Reprezentanții companiei au anunțat că vor împărtăși mai multe detalii într-o lucrare revizuită de colegi și care va fi trimisă către FDA.

  

Medicamentul a fost testat pe adulți cu COVID-19, considerați cu risc crescut de dezvolta o formă severă. Voluntarilor li s-a administrat aleatoriu fie o combinație de medicamente, fie placebo, în decurs de trei sau cinci zile de la debutul simptomelor.

Medicamentul, cunoscut încă sub numele experimental PF-07321332, este un inhibitor de protează. Este conceput pentru a opri multiplicarea virusului și administrarea acestuia împreună cu ritonavir încetinește împrăștierea virusului în organism.

Potrivit reprezentanților Pfizer, aproximativ 0,8% dintre pacienții care au primit combinația de medicamente, la nu mai mult de trei zile de la instalarea simptomelor, au fost spitalizați, în decurs de o lună, adică trei din 389 de pacienți, comparativ cu 7% dintre pacienții cărora li sa administrat placebo sau 27 din 385. Și șapte dintre cei care au primit placebo au murit. Niciunul dintre pacienții care au primit tratamentul nu a murit în decurs de o lună.

digi24

Advertisements

Related posts

Val de viroze peste Iaşi: sute de copii ajung zilnic la spital. Ce explicaţii au medicii?

Redacția

Bilanţ coronavirus: Numărul îmbolnăvirilor a urcat la 9.242, iar al deceselor la 482

Redacția

Fetiţa cu urechile mâncate de porc este în continuare la Terapie Intensivă

Redacția
Încarcă...