RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Zona Moldovei în scenariul verde COVID, după 10 săptămâni

studiu-britanic:-varianta-delta-a-coronavirusului-se-poate-transmite-cu-usurinta-de-la-persoane-vaccinate-la-persoanele-de-contact-din-locuinta-lor

Toate județele din regiunea Moldovei sunt, din nou, după zece săptămâni, în scenariul verde Covid.Ultimele două care au reintrat în acest scenariu sunt județele Galați și Iași. În Suceava, incidența se apropie de 1 la mie.

În județul Iași, dintre marile localități, doar municipiul Iași mai este în scenariul galben, celelalte (Pașcani, Hârlău, Podu Iloaiei și Târgul Frumos) sunt în scenariul verde.

În zona metropolitană Iași, localitatea Rediu a reintrat în scenariul portocaliu.

Constantin MihaiDupă zece săptămâni, în toate cele 8 județe ale Moldovei, din nou, incidența a scăzut sub 2 la mie. Ultimele două județe din Moldova care au reintrat în scenariul verde sunt Galați și Iași (astăzi, incidențele – 1,96 și 1,99). În curând, județul Suceava va scădea sub 1, azi indicele fiind de 1,05. Județele Neamț, Bacău și Vrancea au incidențele apropiate: 1,78, 1,79 și 1,62. Scăzută este incidența și în Botoșani, 1,36 și Vaslui, 1,44. Punctual, pentru județul Iași, municipiul este în scenariul galben, dar Pașcani, Hârlău, Podu Iloaiei și Târgul Frumos, toate sunt în verde. Azi, în zona metropolitană Iași, în verde sunt Lețcani, Holboca și Aroneanu, în galben, Miroslava, Tomești și Popricani, în portocaliu, Rediu, iar în roșu – cu peste 4 la mie – Valea Lupului, Ciurea și Bârnova. De când a început pandemia, în municipiul Iași, au fost aproape 40.000 de cazuri de COVID și aproape 1.000 de decese.

  

radioiasi

Related posts

Sezonul virozelor respiratorii. Medicii pășcăneni avertizează!

Teona Gherasim

Numărul persoanelor vaccinate cu prima doză se apropie de 6 milioane

Redacția

Medicii care ţin pacienții în sala de aşteptare fără să aibă cod roşu, vor fi amendați

Redacția
Încarcă...