NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ziua mondială a vederii

Ziua mondială a vederii (World Sight Day – WSD) este marcată anual, în cea de-a doua zi de joi a lunii octombrie și reprezintă o manifestare ce vizează toți partenerii implicați în prevenirea problemelor de vedere, anul acesta fiind marcată la 13 octombrie.

 

Ziua mondială a vederii are drept scop de a atrage atenția, la nivel mondial, asupra pacienților care suferă din cauza lipsei totale a vederii, asupra numărului crescut de probleme oculare și asupra pacienților care au nevoie de ajutor.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Prevenirea Orbirii, la nivel mondial, aproximativ 285 milioane de oameni au vederea afectată parțial sau total. Dintre aceștia, 39 de milioane sunt orbi și 246 de milioane au afecțiuni oculare moderate sau severe, 90% dintre nevăzători trăiesc în țări cu venituri mici. Cu toate acestea, 80% din afecțiunile oculare pot fi evitate, în sensul că sunt ușor tratabile sau pot fi prevenite, potrivit site-ului dedicat zilei, www.iapb.org. Numărul de persoane nevăzătoare din cauze infecțioase s-a redus semnificativ în ultimii 20 de ani.

Se estimează că 19 milioane de copii suferă de afecțiuni oculare, iar aproximativ 65% dintre toate persoanele care au deficiențe de vedere sunt în vârstă de 50 de ani sau peste. Agenția Internațională pentru Prevenirea Orbirii recomandă ca acțiunile desfășurate la nivel global să se concentreze pe necesitatea accesului tuturor persoanelor la serviciile medicale pentru îngrijirea ochilor. De asemenea, în cadrul ediției de anul acesta își concentrează toate eforturile pe promovarea “#Stronger Together”.

Agenția Internațională pentru Prevenirea Orbirii a fost înființată în 1975 drept o organizație de coordonare, pentru a conduce eforturile internaționale în activitățile de prevenire a orbirii. Prima sa realizare majoră a fost de a promova un program pentru prevenirea orbirii, împreună cu Organizația Mondială a Sănătății.

Sursa: agerpres.ro

Advertisements

Related posts

Donaţii de sânge sub jumătate din minimul necesar! Este nevoie de ajutorul nostru

Redacția

Pauza de prânz, secretul randamentului bun la job

Redacția

Replica Spitalului CF Pașcani referitoare la un articol apărut într-o publicație ieșeană

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site