NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ziua luptei împotriva cancerului la sân a fost marcată și la Pașcani

Ziua luptei împotriva cancerului la sân a fost marcată, marți 1 octombrie, și la Pașcani, printr-o campanie de informare și conștientizare a acestei maladii. 

Manifestarea de la Pașcani a început la ora 19.30, pe platoul din fața Primăriei Pașcani.Organizatorii au tras un nou semnal de alarmă asupra extinderii acestei maladii. În cadrul celei de-a XII-a ediții ”Află că ești bine!”, au fost împărțite zeci de baloane roz, și pliante cu informații cum se poate preveni sau trata cancerul la sân, cât și fundițe roz.  După lăsarea întunericului Primăria Municipiului Pașcani a fost iluminată în roz, simbol al speranței.

Prima zi a lunii octombrie este, la nivel mondial, dedicată luptei împotriva cancerului la sân.Momentul, un prilej pentru a le reaminti femeilor că, printr-un control medical făcut la timp, maladia poate fi descoperită şi învinsă.

Anual, în România, 9.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer la sân, iar 3.000 pierd lupta cu boala.

 Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Pașcani alături de Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”, Asociația ”Șansa 2010”, Fundația ”Renașterea” București și Biblioteca ”Leonard Gavriliu”.

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Cât de repede poți obține buletinul la Pașcani!

Oana Cordoneanu

Becerrada, tradiția spaniolă crudă prin care tinerii își sărbătoresc majoratul

Redacția

Top 5 cele mai înfricoșătoare crime neelucidate din București

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site