NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Zelenski: A semna doar ceva cu aceşti terorişti nu va aduce pacea/ Doar dezmembrarea capacităţilor teroriste ruseşti

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că doar semnarea unui document cu Rusia nu va însemna automat instaurarea păcii, amintind că atacurile de luni au marcat aniversarea Memorandumului de la Budapesta. ”Doar dezmembrarea capacităţilor teroriste ruseşti, eliberarea tuturor teritoriilor noastre şi tragerea la răspundere a criminalilor vor aduce pacea. Cred că se va ajunge acolo”, consideră el, citează News.ro.

Volodimir ZelenskiFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis luni seară, că principalul rezultat al zilei este că, din cele 70 de rachete ruseşti lansate, majoritatea au fost doborâte, arătând că este recunoscător luptătorilor, partenerilor pentru sistemele de apărare anti-aeriană pe care ucrainenii le folosesc şi menţionând că ”fiecare rachetă rusească doborâtă este o dovadă solidă că teroarea poate fi învinsă”.

  

El a adăugat că, totuşi, nu poate fi asigurată protecţie completă, astfel că au existat lovituri şi patru oameni au murit în atacurile de luni.

Advertisements

Preşedintele ucrainean a menţionat că se lucrează la restabilirea alimentării cu electricitate, eforturile fiind concentrate în regiunile centrale ale Ucrainei, Odesa, Zaporojie şi Harkov.

Advertisements

El a arătat că în alte regiuni – de la Transcarpatia la Kiev, de la Kirovohrad la Sumî şi Harkov – a fost întreruptă alimentarea pentru stabilizare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Şofer depistat cu 141 km pe oră în municipiul Arad/ Vitezomanul a rămas fără permis în următoarele 4 luni

Redacția

Marele regret al lui Lionel Messi după câștigarea Cupei Mondiale din Qatar

Redacția

Klaus Iohannis: Avem o creștere semnificativă a cazurilor. Trebuie să respectăm cu sfințenie măsurile de igienă și distanțare socială

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site