NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Vrei să ţi se ANULEZE amenda la rovinietă? Iată ce te învaţă… CNADNR

Te consideri nedreptăţit când ai primit amendă la rovinietă? Iată ce trebuie să faci pentru a obţine anularea acestei sancţiuni!

 

Te bate gândul să le scrii celor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – CNADNR şi să le explici că a fost o greşeală? N-ai nicio şansă, căci aşa e făcută legea. Iată ce explică CNADNR despre mult hulita, de mulţi dintre şoferi, rovinietă:

  

„Procesele verbale de constatare a contravenției nu pot fi anulate de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA., în nicio situaţie, deoarece OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare, prevede la art. 31, alin. (1) următoarele:
-“(1) împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției şi de aplicare a sancţiuniise poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia”, aceasta fiind singura cale de atac împotriva unui proces-verbal de constatare a contravenţiei întocmit şi comunicat,

şi de asemenea,

OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, cu modificările şi completările ulterioare, prevede la art. 101 faptul că:
-„Prin derogare de la dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, (…) plângerea împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiei se introduce la judecătoria pe raza teritorială a căreia contravenientul domiciliază sau îşi are sediul”.

Dacă nu îţi este suficient de clar ori ai alte întrebări referitoare la rovinietă, trebuie să ştii că există un Call Center Roviniete 021 264 33 44 sau poţi scrie la roviniete@andnet.ro.

Numai anul trecut, CNADNR a constatat peste 350.000 de cazuri de neplată a acestei taxe. În momentul de faţă, compania de drumuri are mai bine de 30.000 de procese legate de rovinietă.

 

 Sursa: oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Scene de groază la Stolniceni Prăjescu! Un bărbat a fost lovit cu toporul în cap! Agresorul – un bătrân de 74 de ani

Ema Roman

4 dosare penale pe numele unui bătrân din Iași fără permis de conducere

Redacția

Acțiune pentru depistarea persoanelor care taie ilegal, sustrag sau transportă material lemnos fără documente legale de provenienţă. Sancțiuni aplicate și material lemnos confiscat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site