NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Vouchere de vacanţă de peste 3 milioane de euro pentru cadrele didactice din județ

 

+

  

Cadrele didactice vor primi şi anul acesta voucherele de vacanţă, bugetul alocat pentru judeţul Iaşi fiind în valoare de 15.672.103 de lei.

 

În perioada următoare, fiecare unitate şcolară din judeţ urmează să primească bugetele aferente achiziţionării acestor tichete, şcolile urmând să facă, prin intermediul secretariatelor, demersurile necesare pentru ca aceste vouchere să ajungă în posesia profesorilor în luna mai.

Sindicatele din învăţământ recomandă unităţilor şcolare să aleagă formatul card pentru acordarea acestora, subliniind faptul că plăţile se pot face mai uşor către agenţiile de turism sau operatorii economici.

„Recomandăm ca vouche­rele să fie transmise în format card deoareceplăţile pot fi făcute mult mai comod atât pentru agenţiile de turism, cât şi la unităţile hoteliere. În a­ceeaşi ordine de idei, atenţio­năm că rezervările pentru concediu din vara anului 2019 trebuie făcute din timp. Foarte multe unităţi hoteliere au epuizat deja locurile de cazare datorită acestor tichete de vacanţă“, anunţă reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP Iaşi).

În cazul cadrelor didactice care nu au folosit încă tichetele de vacanţă de anul trecut, aceştia pot să le folosească doar până în luna mai. Profesorii pot alege fie să îşi petreacă câteva weekenduri la munte sau la mare până la expirarea acestora, dar pot să le folosească şi drept avans pentru vacanţă pentru celelalte luni ale anului.

Profesorii ieşeni încă aşteaptă banii câştigaţi în instanţă

Chiar dacă vocherele de vacanţă au venit la timp anul acesta, sindicatele din învăţământ sunt nemulţumite de faptul că nici până în acest moment Guvernul nu a alocat banii necesari pentru plata hotărârilor judecătoreşti câştigate de profesori pentru neplata drepturilor salariale restante, chiar dacă se angaja să facă acest lucru până la finalul lunii ianuarie a acestui an.

„Nu putem estima în acest moment când va fi făcută în totalitate plata hotărârilor pentru dobânzi, unde Guvernul datorează personalului didactic şi auxiliar din judeţul Iaşi suma de 32.787.000 de lei. În ceea ce priveşte plata hotărâri­lor judecătoreşti pe diferenţele salariale şi ore suplimentare la învăţători, aceasta va fi făcută în luna mai. Menţionăm că suma totală datorată judeţului nostru este de 7.185.000 de lei“, menţionează reprezentanţii USLIP Iaşi.

Sindicatele din învăţământ se arată nemulţumite, mai ales că au semnat un acord cu reprezentanţii Guvernului în care cei din urmă îşi luau angajamentul că vor achita toate datoriile către profesori.

 continuare pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos a participat la Campionatul Național de Ciclism în Tandem

Redacția

Domnitorul Cuza i-a întâmpinat pe oaspeții veniți la redeschiderea Palatului său (Galerie foto – video)

Marius Parteni

„Arc peste timp”, eveniment în cinstea dascălilor de la Colegiul „Sadoveanu”

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site