NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Posturi de directori de care fuge lumea. Niciun candidat în 43 de şcoli din Iași

229 de unităţi de învăţământ ieşene au acest post vacant. Concursul va avea loc miercurea viitoare.

 

Pentru funcţia de director din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au fost înregistrate 218 dosare, din cele 229 de posturi vacante, în vederea participării la concursul care va avea loc pe 12 octombrie. De menţionat că în 43 de unităţi de învăţământ nu s-a înscris niciun candidat pentru posturile existente (12 şcoli din mediul urban şi 31 din rural).

  

În ceea ce priveşte funcţiile vacante de director adjunct, au fost depuse 78 de dosare de înscriere pentru cele 110 posturi vacante, fără nicio înscriere pentru 41 de unităţi şcolare.

„Apreciem că s-au înscris la concurs candidaţi într-un număr rezonabil, ţinând cont de timpul relativ scurt pentru studiu şi parcur­gerea bibliografiei, pentru pregătirea ofertei manageriale, dar şi a documentelor necesare. Con­siderăm însă că nivelul de pregătire şi experienţa managerială a profesorilor ieşeni reprezintă premise favorabile pentru reuşita finală. Este regretabil că la un număr important de şcoli nu sunt înscrieri pentru poziţiile de director sau director adjunct, probabil dintr-o reţinere şi autoanaliză severă în relaţia cu materia pentru concurs – multă legislaţie, management edu­caţional sau în contextul unor condiţii ferme – grad didactic, expert în corpul naţional al experţilor din educaţie. În concluzie, după verificarea documentelor de înscriere la concurs, activitatea va continua cu încredere în performanţele colegilor noştri, cu certitudinea că un concurs te legitimează în faţa comunităţii educaţionale din care faci parte şi deschide o nouă etapă în viaţa şcolii respective“, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar gene­ral al Ins­pectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Mesajul astronautului Thomas Pesquet de pe Staţia Spaţială Internaţională pentru şapte elevi din Paşcani: „Aţi făcut o treabă excelentă!“

Redacția

Colegiul tehnic CF Unirea: Program artistic pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române și Ziua Școlii (VIDEO)

Redacția

Vaccinarea profesorilor, recomandată până pe 8 februarie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site