NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O bătrână a murit mutilată de câini după ce a fost trimisă acasă de medicul de gardă

 

O bătrână care a ajuns cu ambulanţa la un spital din Iași a fost trimisă acasă de medicul de gardă, în prag de noapte, deşi se deplasa greu şi nu cunoştea oraşul.

  

 

În încercarea de a ajunge acasă, femeia, care avea 78 de ani, a pierit sfâşiată de câini. Poliţia şi o comisie a spitalului desfăşoară în acest moment anchete.

Bătrâna a fost găsită moartă, cu trupul mutilat de câini, pe un deal, la ieşire din Iaşi. Împrejurările în care a ajuns acolo sunt neclare. Familia ştia că este în spital.

Pe 15 martie biata femeie a acuzat dureri de rinichi şi în aceeaşi zi a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă din Iaşi, unde i s-a pus diagnosticul de colică renală. Ulterior, ea a fost trimisă pentru mai multe investigaţii la Spitalul Clinic „Parhon”.

Niculai Pralea, purtător de cuvânt SAJ IAŞI: “A fost solicitată ambulanţa pentru a transfera pacienta din UPU Spiridon la Spitalul Parhon pentru diagnostic de colică renală dreapta.”

La Spitalul Clinic C.I. Parhon bătrâna a fost consultată de medicul de gardă, care a considerat că starea ei nu este o urgenţă, şi a trimis-o acasă. Doctorul nu a ţinut cont că este aproape de ora 20, iar femeia locuieşte la peste 30 de kilometri şi nu ştia să se descurce singură în Iaşi.

Marinela Alice Melinte, fiica pacientei: “A externat-o, fără însoţitor, fără nimic, putea să o ţină pe o bancă undeva, nu să-i dea seara drumul. Ea nu a mai reuşit să ajungă acasă”.

Felul în care bătrâna a fost externată în prag de noapte este acum anchetat de o comisie a Spitalului C.I. Parhon din Iaşi.

Ionuț Nistor, purtător de cuvânt Spitalul „C.I. Parhon” Iași:

„Este o autosesizare de la conducerea spitalului să vedem ce s-a întâmplat. Ora de plecare notată în registru este 19.30. În mod normal pacienţii cu anumite probleme medicale sau sociale sunt ţinute în spital şi câte 2-3 zile, în mod normal cazurile sociale care nu au o soluţie sunt temporizate până se găseşte o soluţie.”

Rudele femeii susţin că doctorii nu ar fi trebuit să o lase să plece, seara, pe bătrâna neînsoţita din spital, mai ales că se deplasa destul de greu.

Între timp, trupul bătrânei a fost dus la Serviciul de medicină legală din Iaşi. Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă.

 sursa www.stirileprotv.ro

Advertisements

Related posts

Cum se folosesc escrocii de OLX ca să vă fure banii. Nici Poliţia nu vă poate ajuta

Redacția

Biciclist găsit mort la ieșirea din Cristești spre Târgu Neamț

Marius Parteni

VIDEO: Carantina la Iași: polițiști beți în vila unui milionar. Dosar penal pentru patronul Romconfort

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site