RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Performanțe la istorie pentru elevii Colegiului Tehnic C. F. „Unirea” din Pașcani

 

 

    Comunicat de presă: Rezultatele excelente la istorie continuă să se adune pentru Colegiul Tehnic C.F. „Unirea” care și în acest an școlar, se remarcă atât prin premiile obținute în cadrul Olimpiadei de Istorie, cât și prin cele dobândite în urma participării elevilor noștri la concursurile școlare desfășurate la această disciplină.

  

 

       În acest context, la faza județeană a Olimpiadei de Istorie, elevul Popovici Laurențiu-Constantin, clasa a X-a – profil Servicii, a obținut Mențiune, fiind coordonat și îndrumat de domnul profesor de istorie Bugioeanu Gabriel. Preformanța elevului nostru este cu atât mai importantă dat fiind faptul că , având o singură oră de istorie săptămânal, el a reușit să obțină un rezultat notabil în cadrul competiției.

       Sâmbătă, 6 aprilie 2019 s-a desfășurat faza județeană a Concursului de Istorie „A.D. Xenopol”, ediția a XVI-a, organizat de Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iași cu sprijinul ISJ Iaşi, dedicat tuturor liceelor și colegiilor cu profil tehnologic din județul Iași. Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni (teoretică, discurs argumentativ și proba practică interdisciplinară) reunind, în acest an, 146 de elevi.

       De la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea”, Pașcani au participat 13 elevi coordonați de domnii profesori de istorie Bugioeanu Gabriel și Adumitroaiei Marius.

        Elevii îndrumați de domnul profesor Bugioeanu Gabriel au obținut la secțiunea teoretică următoarele premii: Popovici Laurențiu Constantin (clasa a X-a) – Premiul I; Timofte Bogdan Cristian (clasa a IX-a) – Premiul II; Matasaru Ana Maria (clasa a X-a) – Premiul III; Puiu Gabriel (clasa a IX-a) – Mențiune; Iftime Petrică Daniel (clasa a X-a) – Mențiune; Amariei Mihai (clasa a XI-a) – Mențiune; Cernica Grigore (clasa a XI-a) – Mențiune și Costea Adrian Mihai (clasa a XII-a) un bine-meritat loc I.

         In cadrul probei practice, interdisciplinară, prezentare Power Point, elevii Pintiliasa Florina Cosmina și Vacaru George din clasa a XI-a, îndrumați tot de domnul profesor Bugioeanu Gabriel, au obținut Mențiune cu prezentarea « Revoluția română din decembrie 1989 ».

         De asemenea la secțiunea teoretică elevul Asofii Silviu din clasa a X-a, a obținut Premiul III, fiind coordonat de domnul profesor de istorie Adumitroaiei Marius.

 

 

Related posts

Citeste româneşte! O carte pe săptămână – Groapa, de Eugen Barbu

Ema Roman

Ziua porților deschise în subunitățile de pompieri din Pașcani și Târgu Frumos

Marius Parteni

UE ne dă bani ca să nu mai mai avem profesori necalificaţi

Redacția
Încarcă...