RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Elevi scenarişti premiaţi la Festivalul Avanpremieră pentru carieră! Promovarea şcolii le-a adus succesul!

O mână de elevi de la Liceul Miron Costin din Paşcani au reuşit să aducă, pentru al doilea an consecutiv, un premiu important în şcoala lor. Mădălina, Iulia, Robert şi Ionuţ au participat la proiectul Avanpremieră pentru carieră, cu un film de prezentare a liceului în care învaţă împreună de 11 ani.  Sunt, înainte de toate, prieteni şi au transmis multă emoţie prin lucrarea lor.

 

 

  

“Miercuri, 5 aprilie, împreună cu colegii mei, am participat la cea de-a doua ediţie a Salonului de Oferte Educaţionale de la Iaşi, prezentându-ne acolo cu un filmuleţ prin care am încercat să ne promovăm şcoala. Filmuleţul se intitulează Vino şi tu în şcoala mea, şi am încercat să surprindem momente din viaţa şcolară a elevilor de la liceul nostru, şi să îi atragem pe absolvenţii claselor a VIII-a, să vină la şcoala noastră”, ne-a spus Mădălina Ionică.

“Toţi patru suntem elevi ai acestei şcoli din clasa I, astfel încât Liceul Teoretic Miron Costin  a devenit pentru noi o familie, în care ne-am acomodat unii cu alţii, am început să ne cunoaştem obiceiurile şi să ne iubim. Am dorit să transmitem acest mesaj şi elevilor de clasa a VIII-a care vor dori să vină anul viitor la noi, la liceu”, Iulia Părăoanu.

Partea masculină a echipei care a creat filmul Vino şi tu în şcoala mea este reprezentată de Robert şi Ionuţ. Unul pasionat de actorie, celălalt priceput în editare video. Sunt tineri bucuroşi să povestească colegilor mai mici, experienţele lor din viaţa de şcolar.

“Jucând teatru în Trupa Fenomenalii şi participând la Paşcangeles, am reuşit să expun exact ce-şi doreşte un elev care vrea să vină la şcoală la noi, prin emoţiile pe care eu le-am simţit. Cred că acest filmuleţ de prezentare va avea un impact foarte bun asupra viitorilor liceeni, care vor fi trăi experienţe frumoase când vor veni aici”, Robert Ciurlică.

“Eu m-am ocupat de montarea acestui videoclip, creat iniţial pentru Ziua Educaţiei, însă am considerat că este potrivit pentru acest festival, şi iată că am reuşit să obţinem diploma pentru cel mai bun scenariu”, ne-a spus Ionuţ Sofia.

Profesorii coordonatori ai proiectului se mândresc cu premiu obţinut de elevii lor despre care spun că au lucrat cu plăcere pentru fiecare cadru. Evenimentul Avanpremieră pentru carieră are rolul de a ajuta elevii de gimnaziu să-şi facă o idee în legătură cu opţiunile educaţionale care li se potrivesc. 

“Evenimentul se numeşte Avanpremieră pentru carieră, şi are loc în aceeaşi zi cu evenimentul Salonul ofertelor educaţionale. Ambele au rolul de a ajuta elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a, de a-şi face o analiză clară a intereselor proprii şi a ofertelor educaţionale din judeţul Iaşi, pentru a şti ce trebuie să aleagă”, a declarat Alexandru Creţu, coordonator proiect.

“Suntem mândri că echipajul şcolii noastre a obţinut pentru a doua oară premiul la acest festival al filmelor de promovare a liceelor din judeţul Iaşi. Elevii au realizat cu toată inima aceste videoclipuri. Putem spune că aceste oferte educaţioanale sunt o certitudine pentru copii în vederea realizării unei cariere de succes”, a precizat Irina Oatu,  coordonator proiect.

Related posts

Cum pot primi note elevii în perioada cursurilor online. Profesor: Putem să îi lăsăm cu cărțile deschise, să vedem dacă știu să aplice

Redacția

Băi renovate la Liceul ”Miron Costin” (FOTO)

Redacția

Un elev de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Iaşi va fi pentru o zi Ministru al Apărării Naţionale

Redacția
Încarcă...