RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Top Evaluarea Națională la Pașcani. Singura medie de 10 este la „Busuioc”

330 de elevi din Pașcani au susținut examenul la Evaluarea Națională, iar dintre aceștia 47 nu au promovat primul examen de maturitate.  Singura medie de 10, 00 a fost obținută de o elevă de la Grup Școlar „Mihai Busuioc”.

La Grup Școlar „Mihai Busuioc” Pașcani, eleva Andreia Luca a obținut media 10,00 la Evaluarea Națională. Din 18 elevi care au susținut examenul, doar 1 nu l-a promovat. Cea mai mică medie de promovare obținută a fost 5,27.

 La Școala „Iordachi Cantacuzino” media 9, 95 a fost obținută de eleva Adina Cătălina Apostol. Din 111 elevi  care au participat la examen, 14 elevi nu au promovat, iar cea mai mică medie de promovare  obținută a fost 5,02.

  

 La Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” cea mai mare medie obținută la evaluarea națională a fost 9,90 a elevei Andreea Șerban. Din 45 de elevi, doar 1 nu a promovat examenul. Cea mai mică medie de promovare obținută a fost 5,07.

 La Liceul Economic „Nicolae Iorga”, Elena Ioniţă a obținut media 9,80.Din 49 de elevi, 15 nu au promovat examenul. Cea mai mică medie de promovare obținută a fost 5,05.

 La Liceul Teoretic „Miron Costin” Elena Petriuc a obținut cea mai mare medie 9,50. Din cei 60 de elevi care au susținut examenul de evaluare națională, 9 nu au promovat examenul, iar cea mai mică medie de promovare  obținută a fost 5,10.

 La Școala Lunca PașcaniLaura Mihalachi a obținut cea mai mare medie9,27 la examenul de evaluare națională. Din 29 de elevi, 5 nu au promovat examenul. Cea mai mică medie de promovare a fost 5,00.

 La Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Andreea Porcilescu a obținut media 8,92. Din 18 elevi care au susținut examenul 2 nu l-au promovat. Cea mai mică medie de promovare obținută a fost 5,30.

 La Școala Gâștești 17 elevi au susținut examenul de avaluare națională, cea mai mare medie de 8,15 a fost obținută de Ioana Roxana Buga, iar cea mai mică medie de promovare a fost 5,07. 8 elevi nu au promovat examenul de capacitate. 

 La Școala Sodomeni 11 elevi au susuținut examenul de evaluare națională, cea mai mare medie fiind de 7,92 obținută de Mălina Florin Boboc, iar cea mai mică medie de promovare obținută a fost 5,12. 4 elevi nu au promovat examenul.

Notele obţinute la Evaluarea Naţională sunt importante pentru media de admitere în liceu. Aceasta se calculează ca medie aritmetică între media generală la Evaluarea Naţională şi media generală de absolvire a claselor V-VIII. Pe 4 iulie va fi afişată în fiecare unitate de învăţămînt gimnazial lista candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Tot atunci, secretariatele şcolilor vor completa fişele de înscriere cu numele, codul unităţii de învăţămînt gimnazial, cu datele personale ale absolvenţilor claselor a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele şi mediile obţinute la evaluarea naţională din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere şi va fi anunţată ierarhia la nivel judeţean a absolvenţilor claselor a VIII-a. 

Repartizarea computerizată, în 14 iulie 

Prima etapă de admitere în învăţămîntul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani pînă la data începerii cursurilor anului şcolar 2012 – 2013, va începe în 5 iulie. Primul criteriu de repartizare în clasa a IX-a îl constituie media de admitere, iar cel de-al doilea opţiunea. Opţiunile trebuie trecute în ordinea preferinţei: de la cea mai dorită spre cea mai puţin dorită. Totodată, elevii şi părinţii trebuie să fie atenţi la limba de predare a clasei pentru care optează – română, maghiară sau germană. Completarea opţiunilor în fişele de înscriere se va realiza în perioada 5 – 8 iulie, de către părinţi şi elevi, aistaţi de diriginţii claselor a VIII-a. În acelaşi interval vor fi introduse în baza de date computerizată datele din fişele de înscriere, iar între 6 şi 9 iulie candidaţii împreună cu părinţii verifică fişele editate de calculator şi corectează greşelilor în baza de date computerizată. Repartizarea computerizată în învăţămîntul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc în 14 iulie. În a doua etapă se vor înscrie, pe locurile rămase libere, elevii care nu au dat evaluarea, admiterea acestora urmînd să se facă în ordinea descrescătoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.

Citește și:

{loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pașcaniul își scoate la înaintare specialiștii

Răzvan Grecu

Necesarul de manuale, acoperit aproape în întregime

Redacția

Activități de promovare a învățării prin proiecte Erasmus+ la Școala ”Iordache Cantacuzino” Pașcani

Carmen Bălăceanu
Încarcă...