RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Biden primit în Canada ca un ”mare prieten”, anunţă un acord privind imigraţia ilegală / 40.000 de migranţi au sosit anul trecut din Statele Unite în Quebec pe ”Drumul Roxham”

Preşedintele american Joe Biden a fost primit vineri ca un „mare prieten” în Canada pentru prima sa vizită oficială în această ţară, care a dus la un acord privind imigraţia ilegală, un subiect delicat în prezent între cei doi vecini şi aliaţi, notează AFP.

„Este o mare plăcere să avem aici un mare prieten aici”, a spus premierul canadian Justin Trudeau în deschiderea unei reuniuni bilaterale în clădirea Parlamentului de la Ottawa.

Joe Biden a fost apoi aplaudat de mai multe ori în cursul discursului său în faţa parlamentarilor canadieni, în special când a lăudat angajamentul celor două ţări de a sprijini Ucraina.

  

Statele Unite şi Canada, a spus el, sunt „două popoare” care au „o singură inimă”. Şi, „în caz de dezacord”, se străduiesc să-şi rezolve problemele „cu prietenie şi bunăvoinţă”.

Democratul de 80 de ani, între două glume despre hochei şi eşecul celor câţiva ani de învăţare a limbii franceze, a anunţat un acord asupra unuia dintre aceste puncte sensibile: imigraţia ilegală.

Washingtonul şi Ottawa vor „lucra împreună pentru a descuraja trecerea ilegală” a frontierei lor comune, un subiect actual foarte dezbătut în sferă politica a ţării gazdă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

editiadedimineata.ro: Știați că există o Universitate dedicată exclusiv Vârstei a Treia? Proiect unic la nivel național, la Galați

Redacția

fanatik.ro: Unde nu trebuie să îți ții niciodată banii și lucrurile de valoare. Un fost spărgător a spus care sunt cele mai nesigure locuri

Redacția

Temperaturile vor ajunge la niveluri fără precedent în această vară / Cercetătorii au stabilit care este limita suportabilității umane

Redacția
Încarcă...