RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Biden, în discursul din Normandia: „Nu vom abandona” Ucraina în faţa „tiranului” rus

Preşedintele american Joe Biden a promis joi „să nu abandoneze” Ucraina în faţa „agresiunii ilegale” ruseşti într-o alocuţiune rostită cu ocazia comemorării a 80 de ani de la debarcarea din Normandia, relatează Le Figaro, transmite News.ro.

După ce a adus un omagiu veteranilor americani la cimitirul din Colleville-sur-Mer, Joe Biden a vorbit despre situaţia din Ucraina.

„Ucraina este invadată de un tiran şi nu vom renunţa niciodată”, a spus el. „Ucrainenii suferă pierderi uriaşe, dar nu renunţă”, a subliniat şeful Casei Albe într-un discurs rostit în prezenţa preşedintelui francez Emmanuel Macron. „Nu putem ceda în faţa dictatorilor, este de neimaginat. Dacă am face-o, am fi uitat ce s-a întâmplat pe această plajă”, a declarat Joe Biden, referindu-se la ţărmurile debarcării din Normandia din urmă cu opt decenii.

Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin, fără a-l numi, că este „un tiran care se gândeşte doar la dominaţie”.

  

„Această agresiune rusă a provocat pierderi grele, 350.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi, iar un milion de oameni au fugit din Rusia”, a spus Biden, în condiţiile în care Moscova evită să dea vreun astfel de bilanţ.

„Nu ne vom întoarce privirea de la Ucraina.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Operetă și șiretlicuri

Redacția

Premierul Cîțu, despre noul PNDL: ”Nu are nicio legătură cu primarii. Va fi implementat de primari, dar dezvoltă comunităţile”

Redacția

DigiSport: O nouă umilință pentru Reading. George Pușcaș a primit nota 1, britanicii l-au criticat dur

Redacția
Încarcă...