NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Austria: Victorie surprinzătoare a Partidului Comunist la alegerile locale din orașul Graz

O candidată comunistă a câştigat duminică lejer alegerile municipale din Graz, al doilea oraş din Austria, o victorie surprinzătoare, chiar şi pentru învingătoare, în contextul în care partidul său este slab cotat în restul ţării, relatează Agerpres, conform AFP.

Partidul Comunist Austriac (KPO) a ieşit pe primul loc la alegerile locale din Graz, conform primelor rezultate. Candidata sa, Elke Kahr (59 de ani), a obţinut 29,1% din voturile exprimate (+8,8%), comparativ cu 25,7% (-12,1%) pentru primarul conservator în exerciţiu Siegfried Nagl (de la partidul OVP), aflat în funcţie de 18 ani, care şi-a anunţat demisia.

Rezultatul nu a fost anticipat de sondaje, iar „amploarea sa este mai mult decât surprinzătoare”, le-a declarat Elke Kahr jurnaliştilor.

„Unii fac promisiuni cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri. Noi suntem prezenţi în fiecare zi şi de mulţi ani alături de oameni, în special alături de cei mai nevoiaşi”, a declarat ea, explicând succesul.

  

Al doilea oraş din Austria, cu peste 220.000 de alegători, Graz oferă deseori numeroase voturi Partidului Comunist Austriac, o formaţiune care, altfel, este cvasi-inexistentă în restul Austriei.

Alături de extrema-dreaptă şi de Verzi

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Verificari ample cerute de premier în scandalul City Insurance. OUG pentru asiguraţi

Redacția

Doar studenții vaccinați, trecuți prin boală sau cu teste negative de COVID pot merge fizic la cursuri la Universitatea Babeș- Bolyai din Cluj-Napoca

Redacția

Un pacient s-a aruncat în gol de la etajul 5. Bărbatul nu a mai putut fi salvat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site