RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO: A fost creată palma robotică ce imită simțul tactil uman

A prinde și a apuca obiecte într-un mod similar cu oamenii a fost un efort herculean continuu pentru robotică. Acum, palma robotică dezvoltată în Laboratorul de Informatică și Inteligență Artificială (CSAIL) de la MIT (SUA) a schimbat totul.

Noul design, descris într-o lucrare publicată pe serverul de preprinturi arXiv, folosește senzori avansați pentru un simț tactil extrem de sensibil, ajutând „extremitatea” să manipuleze obiectele cu mai multă precizie și delicatețe.

Palma robotică, numită GelPalm, are un senzor flexibil pe bază de gel integrat în palmă, inspirat de natura moale și deformabilă a mâinilor umane. Senzorul folosește o tehnologie specială de iluminare cu LED-uri roșii, verzi și albastre pentru a lumina un obiect, iar o cameră captează reflexiile. Acest amestec generează modele 3D detaliate ale suprafeței pentru interacțiuni robotice precise.

Palma robotică ce simte ca o palmă umană

  

Și ce ar fi palma fără degete? Echipa a dezvoltat și niște falange robotice, numite ROMEO („RObotic Modular Endoskeleton Optical”), cu materiale flexibile și o tehnologie de detectare similară cu cea a palmei. Degetele au ceva numit „adaptare pasivă”, ceea ce înseamnă că un robot se poate adapta la forțe în mod natural,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum a ajuns medicul Cîrstoiu candidatul Coaliției la Capitală. „Nu sunt ferm convins că noi l-am ales“

Redacția

Banca Centrală a Ucrainei relaxează cursul de schimb

Redacția

Ucraina critică Germania pentru că nu îi trimite vehiculele blindate de care are nevoie: ”De ce nu putem obține ceea ce ne trebuie și ceea ce are Germania? Care este problema?”, a transmis ministrul de Externe Kuleba

Redacția
Încarcă...