RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Viceprimarul Vasile Axinte: un politician iresponsabil!

Pe Vasile Axinte l-am întâlnit, mai întâi, ca vecin de firme pe Eugen Stamate nr. 4. Eu stau în chirie, el oferă spre închiriere spații. E „patron” de Cooperativă Meșteșugărească. Pe vremea „ciuruitului”, cum spune un mucalit amic de-al meu, era carevasăzică șeful unor meșteșugari, acum e locator pe munca pășcănenilor, profitând de gestiunea spațiilor comerciale date de comuniști. Părea un om cumsecade, răspundea la salut.

  Apoi, l-am cunoscut înainte de a fi viceprimar. Și am avut o discuție cu el. Eram mai mulți „presari” și concluzia unanimă a fost că vorbește mult, dar pare sincer.

L-am cunoscut și mai apoi ca viceprimar. Părea a fi un caracter puternic, un om vertical, integru, după cum se clama singur. A devenit o sursă bună de știri. Vorbea multe, se încălzea ușor și dădea „dume” de presă. Un personaj carismatic, ca să zic așa, pe care ne-am bucurat să-l mediatizăm pentru că ne-am dat seama ca limbuția de care suferă ne ajută în meserie. Cu timpul, însă, am constatat că ce ne spunea el era imediat contrazis de situația din teren, de primarul Dumitru Pantazi, uneori, de-a dreptul stupid, chiar de el, iar când era prins cu minciuna dădea imediat vina pe funcționarii din Primărie.

  

Primul caz a fost cel al distrugerii pășunii de la Sodomeni, pentru care Vasile Axinte a găsit scuza imediat că se face o acumulare cu apă pentru vite. La doar câteva zile primarul Dumitru Pantazi l-a contrazis: ”Probabil s-au gândit că va ploua și se va aduna apa în acea groapă, iar din ea se vor adăpa animalele. Din sponsorizarea mea am rezolvat problema cu adăparea animalelor pe pășunea respectivă și nu există nevoia unui lac de acumulare,” a explicat primarul Pantazi.

Apoi au venit bâlbâielile cu deszăpezirea și licitațiile care se vor face pentru semnarea contractelor cu drumarii. Nici până acum nu se știe dacă a avut loc așa ceva și câți bani s-au cheltuit pentru acele acțiuni.

În primăvară la început a promis în presă că își dă demisia dacă orașul nu e curat, iar străzile nu sunt plombate până pe 31 mai.

„Cetățeanul trebuie să aibă pe 31 mai orașul curat, plombat, asfaltat, acolo unde avem covor asfaltic, flori, copaci plantați să arate copacii cum trebuie. Eu vreau ca oamenii să vadă ceva în urma mea. Așa am zis, că dacă nu reușim să terminăm curățenia, voi lăsa pe alții să se ocupe de asta”,a spus la acea vreme Vasile Axinte, viceprimarul municipiului.

După trecerea termenului și atragerii atenției de către mine, într-un articol, că și-a încălcat promisiunea, s-a dus să fie albit de nepotul său, Cătălin Cojocaru, la TV Bit. Acolo, amândoi au mințit la unison:

 „La un moment dat, domnul viceprimar a spus că dacă aceste lucrări nu vor fi executate până la 31 mai își va da demisia. Iată că lucrările au fost executate, domnia sa nu și-a mai dat demisia”.

 „Ar fi culmea să vin acum cu niște scuze, știți, nu am putut să fac tot ce am promis pentru că a plouat sau nu am avut bani… Nu, nu vin cu scuze. În această perioadă de când am promis am depus toate eforturile să scot orașul la lumină”.

{flv}diverse/declaratii viceprimar1{/flv}

Minciunile și contrazicerile viceprimarului Vasile Axinte continuă și pe tema asfaltării. Dacă la începutul primăverii explica cum va plomba toate străzile, chiar și pe cele care ulterior va fi turnat un covor asfaltic, după câteva luni, ca să se scuze că nu-și dă demisia, a dat-o la întors ca la TV Bit, pardon, Ploiești.

 „Vom plomba toate străzile cap coadă. Nu se poate turna covor asfaltic pe nici o stradă dacă nu se face întâi plombarea, tehnic vorbind. Asta este condiția de bază. Deci, întâi se plombează și apoi se toarnă covor asfaltic, că altfel tehnic nu se poate realiza acest lucru” In Obiectiv (3 Aprilie 2013): PRIMĂRIA SPUNE START ACȚIUNII „ICPP”. Invitat: Vasile AXINTE, viceprimarul Municipiului Pașcani)

„Nu s-au plombat străzile pe care urmează să fie turnat covor asfaltic pentru că ar fi o risipă de bani. Le întreținem cu acel material rezultat în urma plombărilor chiar dacă este deranjant acest lucru dar e mai bine să avem covor. ” PULSUL PAȘCANIULUI MIERCURI 12 IUNIE 2013: DESPRE ZILELE PAȘCANIULUI.

{flv}diverse/declaratii viceprimar 2{/flv}

Nu mai stau să despic firul în patru și pe tema Zilelor municipiului în care artiștii, firmele și sumele se schimbau de la o zi la alta după cum se trezea viceprimarul Axinte. Am publicat atâtea programe finale, date de acest politician mitoman, că săracii cititori sunt bulversați și habar nu mai au cine va concerta în municipiu cu ocazia amintitului eveniment.

Cu dezinsecția și deratizarea acesta a atins culmea ipocriziei. M-a găsit vinovat pe mine pentru ce a publicat nepotul său, Cătălin Cojocaru. Ce fel de administrație conduce Primăria Pașcani dacă timp de 7 zile nimeni din această instituție nu a dezmințit o știre, falsă?, apărută în presa locală (ziarul orizontul pe 7 iunie), la o televiziune locală (tv bit 7 iunie) și în presa județeană (bzi.ro 10 iunie), iar apoi se sesizează la doar două zile după ce apare pe NewsPascani.com o versiune critică pe același subiect? Doar una incompetentă!

 

{flv}diverse/stire proba bit{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Mai există libertatea presei în Pașcani?

Răzvan Grecu

Cine e de vină că țânțarii rezistă: Primăria sau cetățenii? 92% vs. 8%: tu cu cine votezi?!

Răzvan Grecu

Alegerea viceprimarului, demnă de un roman Kafkian

Răzvan Grecu
Încarcă...