NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Pantazi cel Atotputernic și apa nesfințită, dar sistată de Bobotează

Am urmărit, relatat și comentat cu interes scandalul ApaVital, încă de când acesta era în fază incipientă și anume înainte de aderarea la ARSACIS a municipiului nostru. Cu regret remarc, că atât operatorul ieșean cât și administrația locală, nu contenesc să mă surprindă prin abuzurile la care îi supun pe locuitorii Paşcaniului care s-au împotrivit semnării unui contract impus în mod abuziv.

În ultima zi a lunii noiembrie am crezut alături de societatea civilă, pe care am sprijinit-o în mod necondiționat, că lucrurile vor reveni pe făgașul normal, iar pășcănenii vor putea să primească apa vitală de la un operator local ce le respectă drepturile. Surpriză însă, decembrie, luna ce se presupune a fi a cadourilor și sărbătorilor s-a dovedit a fi una a terorii.

  

Pășcănenii și firmele din municipiu, fie ele mari sau mici, au primit individual sau laolaltă notificări, în fapt amenințări, prin care erau șantajați că dacă nu vor semna contractul de adeziune impus de ApaVital și nu-și vor plăti debitele echivalente consumurilor, calculate în mod abuziv, vor rămâne fără apă.

Astăzi, locatarii a trei blocuri au avut surpriza să constate că au rămas fără apă din cauză că nu au dat curs șantajului practicat de ApaVital. Jurnaliștii și-au făcut datoria: au fost la fața locului, au stat de vorbă cu oamenii, dar și cu reprezentanții ApaVital, mai puțin cu primarul Dumitru Pantazi, deoarece acesta a lipsit astăzi de la muncă.

Este vorba despre același edil șef care declara zi de zi la televizor că apa nu se va opri în municipiu și că sumele de bani restante către ApaVital vor fi plătite eșalonat către … Prest Serv Apa. Ba mai emitea și comunicate de presă în acest sens.

În ciuda tuturor inexactităților comunicate pe acest subiect și a promisiunilor  încălcate, totuși Pantazi nu scapă niciodată ocazia de a poza în Atotputernicul Pașcaniului ce dispune cum vrea el de ce se-ntâmplă în municipiu. A hotărât la partid să se voteze delegarea serviciului de apă-canal către ApaVital, iar consilierii au votat în ciuda avertizărilor din presă. A dispus ieșirea din ARSACIS și denunțarea contractului de delegare și legislativul local s-a conformat, iar poporul l-a aplaudat.

A dat, astăzi, un telefon la directorul ApaVital și totul s-a rezolvat: pășcănenii au avut apă din nou. Până când ? Nu știu! Pentru că Atotputernicul ia decizii după cum se scoală dimineața, astfel cetățenii sunt într-o confuzie totală: „cum să oprească apa, că parcă i-am dat afară din oraș? ”

Însă altă întrebare mă frământă: dacă tot este Atotputernicul Paşcaniului, de ce nu a fost anunțat de cei de la ApaVital că se va sista apa la cele trei blocuri? Sau a fost și a dat mână liberă la debranșare pentru ca cetățenii nerecunoscători și semnatari de liste să simtă gustul răzbunării și mai apoi al mărinimiei sale!?

Și încă ceva: celor de la ApaVital nu li s-au predat rețelele și branșamentele de către municipalitate printr-un proces verbal de predare primire așa cum prevede HCL 72/2014 la art. 5. Astfel că aceștia, din punct de vedere legal, au dreptul să intervină asupra branșamentelor doar cu acordul proprietarului și anume Primăria municipiului Pașcani.

Dacă atunci când Pantazi cel Atotputernic a avut suspiciuni asupra semnăturilor strânse de societatea civilă a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani, atunci și acum ar trebui să facă același lucru împotriva ApaVital pentru infracțiunea de efracție pe care angajații societății au săvârșit-o când au intrat în căminele de vizitare ale branșamentelor pentru a sista furnizarea apei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Buddha și Marele Zid Chinezesc

Răzvan Grecu

PNL a pierdut de fapt la Pașcani: semnal clar că vor pierde și în 2016 cu această atitudine!

Răzvan Grecu

De facto

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site