NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Luminile de sărbători se aprind de Ziua Națională. Primăria cumpără ornamente, în limita a 30.000 de euro

Paşcaniul capătă aspect de sărbătoare sau, cel puţin, asta anunţă ghirlandele cu beculeţe amplasate în câteva zone din oraş.

 

  

Pregătirile au început de ieri când muncitorii din cadrul Serviciului de Gospodărie Comunală  au montat ornamente pe câteva străzi din zona deal. “Am început de ieri să montăm acele ornamente pe Ştefan cel Mare, Moldovei, continuăm pe Ceferiştilor, strada Crinilor. Până sâmbătă o să reuşim să le finalizăm”, a declarat viceprimarul Vasile Axinte.  

În primă fază au fost montate pe stâlpi, acele instalaţii rămase funcţionale din anii trecuți. Rămân câteva zone din oraşce nu pot fi acoperite, motiv pentru care administraţia locală caută soluţii.

Pentru iluminatul Esplanadei, a scărilor mici şi mari s-a încercat varianta închirierii de instalaţii, care a picat ulterior, fiind considerată mult prea costisitoare. De asemenea, vceprimarul Axinte a precizat că anul acesta nu va mai fi organizat un orăşel al copiiilor, din lipsă de fonduri. “Pentru partea de esplanadă, scări mari şi mici, astăzi vom purta discuţii, avem nişte oferte pentru a achiziţiona nişte ghirlande, să putem să acoperim şi aceste zone. Am încercat varianta prin închiriere de instalaţii, dar este foarte scumpă şi nu ne putem permite acest lucru, să dăm peste un miliard şi ceva de lei, să închiriem instalaţii pentru Esplanadă, scări mari şi mici.  În parcul Peştişorul nu mai putem să organizăm acel orăşel al copiiilor, pentru că banii pe care îi avem în buget nu ne permit acest lucru”, a subliniat viceprimarul Vasile Axinte.

Luminiţele deja amplasate vor fi aprinse pe data de 1 Decembrie, când este zi de sărbătoare naţională. Dacă până atunci, municipalitatea va reuşi să achiziţioneze şi monteze instalaţii şi în celelalte zone, vor fi aprinse toate. “Ceea ce montăm acum, până sâmbătă, pot fi aprinse în ziua de 1 Decembrie, mai puţin partea de Esplanadă. Nu ştiu exact dacă o să reuşim să le achiziţionăm şi montăm până la acea dată. Noi sperăm că da”, a mai adăugat edilul.

Acestea fiind spuse, pregătirile sunt în toi, rămâne de văzut ce anume va fi finalizat, din cele propuse de edilii şefi.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi a “uitat” să plătească datoria către TESS CONEX pentru a forţa falimentul Prest Serv Apa! (DOC)

Răzvan Grecu

Panta Mârzasca, “o nucă la fel de tare ” și pentru șefii actualului executiv. Balastul este adus de ape în stradă la fiecare ploaie (Galerie Foto Video)

Marius Parteni

Moldoconstruct SA a câștigat licitația pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului de Plasament „Mihail Sadoveanu”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site