RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Municipiul Paşcani a fost admis în programul Rabla Local gestionat de AFM. Păşcănenii vor putea depune actele pentru casarea maşinilor mai vechi de 15 ani

Administratia Fondului pentru Mediu a publicat ieri lista cu cele 495 de localităţi din România a căror dosare au fost aprobate pentru înscrierea în programul Rabla Local. Municipiul Paşcani a solicitat şi el înscrierea în acest program, iar cererea a fost aprobată ieri.

Prin urmare, pășcănenii care doresc să-și caseze mașinile vechi în cadrul programului Rabla local vor încasa suma de 3.000 de lei.

În acest context, reamintim că cei peste 60 de pășcăneni care au solicitat către Primăria Municipiului Pașcani să se înscrie în programul Rabla Local, în vederea casării mașinilor vechi și încasarea unei sume de 3.000 de lei, trebuie să se înscrie, când acest program va fi lansat oficial, într-o aplicație ce va fi gestionată de Administrația Fondului pentru Mediu.

Explicații pe acest subiect a oferit în 11 mai, anul curent, Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani. Conform acestuia, AFM va stabili lista cu primăriile selectate în acest program, iar cetățenii interesați de pe raza acestora vor trebui să se înscrie pe o platformă gestionată de această instituție.

  

Dacă AFM va valida solicitările cetățenilor, aceștia vor primi cei 3.000 de lei de la primărie. În cazul Pașcaniului, cei care au depus cereri la primărie vor fi anunțați telefonic atunci când AFM va lansa platforma pentru a depune solicitarea însoțită de documentele prevăzute în ghid.

„Oamenii vin în continuare și depun cereri. Avem cred că 60-70 depuse la registratură.  E bine că le pun, că să avem o bază de date și atunci când se va deschide finanțarea, putem să-i contactăm, să le spunem personal ce au de făcut. Dar procedura este următoarea: noi am depus cerere de finanțare și vom semna contractul de finanțare cu ministerul. Administrația Fondului pentru Mediu va trebui să publice o listă cu primăriile care s-au înscris în program cu cereri eligibile și apoi să deschidă acea platformă pe care se pot înscrie cetățeni. Dacă localitatea pe raza căreia dumnealor locuiesc se regăsește în lista publicată de Administrația Fondului pentru Mediu vor depune acolo toate documentele necesare, apoi cei de la Administrația Fondului pentru Mediu vor trimite o lista cu cei eligibili către primărie și primăria va încheia cu aceștia un contract de finanțare. Aceasta e procedura. Primăria nu face decât să vireze banii, eligibilitatea o stabilește Administrația Fondului pentru Mediu,” a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

La Pașcani au fost alocate prin Consiliul Local fonduri necesare pentru casarea a 300 de mașini, cofinanțarea locală fiind de 180.000 de lei.

Related posts

Acord de parteneriat încheiat între Primăria Pașcani, instituții de cultură și asociații, pentru evenimente ce se vor desfășura în 2022

Iulia Huțanu

REVOLUTIE IN GALATI! Oamenii nu mai suporta umilinta

Redacția

Șase locuințe ANL disponibile în Pașcani urmează să fie repartizate solicitanților

Ema Roman
Încarcă...