NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vicepreședintele Comisiei Europene Vera Jourova: UE ”va începe să se prăbuşească” dacă nu va ataca decizia curţii constituţionale din Polonia privind prevalenţa legislaţiei naţionale

Uniunea Europeană ”va începe să se prăbuşească” dacă nu va ataca decizia curţii constituţionale din Polonia privind prevalenţa legislaţiei naţionale în faţa celei europene, a declarat luni vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, din Cehia, transmite Reuters.

Tribunalul constituţional al Poloniei a a emis o judecată în acest sens săptămâna trecută, escaladând puternic un conflict legat de valorile fundamentale dintre eurosceptţicii de la Varşovia şi majoritatea celorlalte state membrie.

Peste 100.000 de oameni au protestat duminică în Polonia în sprijinul UE, dând un semnal de alarmă în legătură cu ceea ce se tem că este perspectiva ca ţara lor să urmeze Marea Britanie şi să părăsească blocul european într-un ”Polexit”.

„Dacă nu susţinem principiul UE că norme egale sunt respectate la fel peste tot în Europa, întreaga Europă va începe să se prăbuşească”, a declarat Vera Jourova, comisarul UE din Republica Cehă.

  

„De aceea va trebui să reacţionăm la acest nou capitol pe care curtea constituţională poloneză a început să îl deseneze”, a spus Jourova, responsabilă de valori şi transparenţă la Comisia Europeană.

Într-un fel sau altul, hotărârea tribunalului va costa probabil Varşovia. Decizia urmează unor dispute prelungite şi divizive în care Polonia este acuzată de multe ţări occidentale,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

VIDEO Incendiu puternic lângă Capitală, cu degajări mari de fum. Arde o hală din Mogoșoaia / Mesaj RO-Alert

Redacția

Județele în care nu s-a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus în ultimele 24 de ore

Redacția

Un sfert de ţară se află sub cod galben de vreme instabilă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site