NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Val de agresiuni pe fondul consumului de alcool

În cursul zilei de vineri, cadrele medicale de la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului de Urgență Pașcani s-au confruntat cu o avalanșă de pacienți. Marea majoritate a problemelor medicale au apărut în urma unor agresiuni, care la rândul lor s-au produs pe fondul consumului de alcool.

 

 „În cursul zilei de vineri ne-am confruntat cu foarte mulți pacienți în CPU. Aceștia s-au prezentat cu diferite plăgi pe corp, traumatisme cranio cerebrale și traumatisme cranio faciale în urma unor agresiuni. Altfel spus, beau și mai apoi își împart pumni și picioare. Pacienții sunt tineri, cu vârste între 24 și până la 30 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Pașcani, dr. Diana Acsinte.

  

 Spre exemplu, un bărbat de 24 ani din comuna Moțca s-a prezentat la spital cu o plagă în regiunea pectorală dreaptă. Acesta a fost înjunghiat de către un alt consătean de-al său. A fost transportat de urgență la Spitalul Sf. Spiridon Iași. Tot vineri un bărbat de 29 ani din comuna Moțca s-a prezentat la unitatea medicală cu un traumatism cranio cerebral și un traumatism cranio facial prin agresiune dar și un hematom palpebral stâng. Acesta a rămas internat la Spitalul de Urgență Pașcani.

În aceeași zi alți doi pacienți au ajuns pe patul de spital după ce au fost bătuți. Este vorba despre un bărbat de 26 ani, din comuna Tătăruși, care a venit cu un traumatism cranio cerebral și traumatism cranio facial după ce a primit mai multe lovituri de la un camarad de pahar. Acesta și-a pierdut conoștința și a fost transportat de urgență la Spitalul de Neurochirurgie Iași. Lovită cu bestialitate a fost și o femeie din comuna Sirețel care a suferit aceleași traumatisme.

 Duminică, un bărbat de 44 ani din localitatea Homița a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe policontuzionat prin agresiune, traumatism cranio cerebral și plăgi partea stângă. Datorită stării grave de sănătate, acesta a fost transportat la Spitalul Sf. Spiridon Iași.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Un grup de basarabeni a trecut prin momente critice ieri noapte la Gâștești. Autocarul în care se aflau s-a defectat

Răzvan Grecu

A stat patru zile în beci după ce a suferit un accident vascular cerebral

Oana Cordoneanu

Primele autocare cu pelerini au sosit deja la Iași pentru Sfânta Parascheva

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site