NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Unul dintre motivele pentru care Vasile Pleșca nu a votat proiectele pro ApaVital a fost chiar cuantumul redevenței

Fostul consilier PSD, Vasile Pleșca, a explicat înainte de a-și înainta demisia în plenul ședinței de Consiliu Local ce a avut loc acum două săptămâni, motivele pentru care nu a votat proiectele pro ApaVital propuse de primarul Dumitru Pantazi.

Unul dintre cele trei motive care l-au determinat pe Vasile Pleșca să nu voteze în favoarea ApaVital a fost chiar cuantumul redevenței. Fostul ales local a explicat că deși este susținătorul investițiilor, iar cele 13 milioane de euro din bani europeni sunt necesare municipalității, el nu poate fi de acord cu o redevență mai mică decât rate BEI.

„Redevența, este vorba despre acel împrumut la BEI. Mă refer la investiția din stația de epurare, în primul rând, care a fost finalizată și nu putem să o dăm fără ca redevența să acopere contravaloare investiției realizate de Consiliul Local ”,a explicat Vasile Pleșca unul dintre motivul votului său împotriva ApaVital de acum două săptămâni.

  

Și directorul economic Angela Labonțu a avut o opinie similară în aceeași ședință de Consiliu Local. Ea a explicat că în conformitate cu OUG 198/2005 redevența trebuie să acopere împrumutul contractat de unitatea administrativ teritorială pentru cofinanțarea investiției prin programul PIDU.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Subiectul „șpagă la angajare” la Spitalul Municipal adus din nou în discuție de consilierul Olariu

Marius Parteni

Lucrări de reparaţii la drumurile judeţene! Ce s-a făcut până acum și ce mai urmează!

Redacția

O parte din păşcăneni vor beneficia în 2017 de impozite mai mici pe proprietăţi

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site