RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un tânăr din Târgu Neamț și-a vândut lucrurile de preț și pleacă voluntar în Nepal

Un student de 25 de ani din Târgu Neamţ îşi vinde toate lucrurile de preţ şi pleacă în Nepal să ajute victimele devastatorului cutremur. Tânărul este paramedic voluntar la Ambulanţa Bucureşti şi a aflat, pe pielea lui, ce rău e să nu ai niciun sprijin. A crescut la orfelinat, iar experienţa l-a făcut sensibil la dramele oamenilor.

Ionuţ Ursu îşi pregăteşte bagajul pentru călătoria spre Nepal. A fost impresionat de dramele oamenilor după seismul care a devastat ţara. Imaginile deznădejdii i-au adus aminte de propria dramă.

„Când am văzut imaginile… pur şi simplu te înfioară. Copilul era undeva, plângea, şi mama era sub dărâmături şi (copilul, n.r.) dădea din mânuţe şi plângea. Mi-am adus aminte cum plângeam eu când am intrat în cămin. Când am fost adus la leagăn dădeam din mâini şi din picioare şi strigam “mami”, “mami”. Nu ştiam unde este mama”, îşi aminteşte Ionuţ.

  

El a trăit în casele de copii din Neamţ, dar, dincolo de necazuri, a avut puterea să îşi găsească drumul. De la 14 ani este voluntar. La început la spitalul din oraş, iar din 2011 la Ambulanţa Bucureşti, după ce a fost admis la Facultatea de Geografie.

„Ionuţ este… cum să vă spun, o concentrare de entuziasm şi de dorinţă de a ajuta pe oricine. S-ar implica în orice acţiune care presupune să ajuţi pe cineva şi are o energie inepuizabilă”, spune Cristian Grasu, medic director medical la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

Biletul de avion până în Nepal a fost plătit de un om afaceri. Pentru a face rost de bani pentru echipamente şi-a vândut însă obiectele personale.

„Mi-am vândut iPad-ul, care valorează 900 de lei, laptopul, care valorează 1.500 de lei, le-am vândut repede, un ceas care valorează mai mult, 1.000 de lei, atât am putut lua pe el”, spune tânărul.

Expediţia lui Ionuţ în Nepal va ţine două luni, iar la final tânărul spune că vrea să scrie şi o carte despre experienţa sa.

sursa: digi24.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Ziua luptei împotriva cancerului la sân a fost marcată și la Pașcani

Oana Cordoneanu

Povestea florilor de la baldachinul Sfintei a împlinit ieri 16 ani. “Este ca o dependenţă”

Redacția

Propunere pentru revenirea indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85% din salariu

Oana Cordoneanu
Încarcă...