RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un sistem fluvial uriaș de acum 40 de milioane de ani a fost descoperit sub gheața din Antarctica

Geologii care au săpat în stratul masiv de gheață din vestul Antarcticii au descoperit rămășițele unui sistem fluvial uriaș care curgea odinioară pe o distanță de peste o mie de kilometri.

Descoperirea oferă o privire asupra istoriei Pământului și sugerează modul în care schimbările climatice extreme ar putea modifica planeta, conform rezultatelor publicate în revista Science Advances.

„Dacă ne gândim la o schimbare climatică potențial severă în viitor, trebuie să învățăm din perioadele din istoria Pământului în care acest lucru s-a întâmplat deja”, a declarat Johann Klages, coautor al studiului și sedimentolog la Institutul Alfred Wegener, Centrul Helmholtz pentru Cercetări Polare și Marine din Germania.

Gheața din Antarctica ne ajută să înțelegem trecutul și viitorul planetei noastre

  

Cu între 34 și 44 de milioane de ani în urmă, într-o epocă cunoscută sub numele de Eocenul mijlociu-târziu, atmosfera Pământului s-a transformat drastic. Pe măsură ce nivelurile de dioxid de carbon au scăzut, răcirea globală a declanșat formarea ghețarilor pe un Pământ lipsit de gheață.

Oamenii de știință sunt interesați să investigheze cum a avut loc acest eveniment climatic major în Antarctica,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Nicaragua refuză să îl primească pe ambasadorul UE: „În faţa hărţuirii permanente împotriva dreptului poporului nostru la suveranitatea naţională, nu îl primim” pe ambasadorul „unei puteri înrobitoare”

Redacția

Hibele din legea privind protecția avertizorilor de integritate

Redacția

Acordul între Guvernele României, Ungariei, Georgiei și Azerbaidjan în domeniul energiei verzi se va semna sâmbătă

Redacția
Încarcă...