NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un român, printre cei mai apreciați experți antitero din lume. S-a antrenat cu foști membri ai MOSSAD, iar acum pregătește trupele armate din Nigeria

Ovidiu Olariu, un fost bodyguard sucevean de 37 de ani, a fost cooptat în echipa ISA (Academia de Securitate Internaţională Israel), una din cele mai mari organizaţii antitero din lume.

După ce a făcut faţă cu brio antrenamentelor extrem de dure, românul a fost trimis în Nigeria, unde a învăţat trupele guvernamentale să lupte împotriva teroriştilor.Ovidiu a făcut în tinereţe box de performanţă, apoi s-a angajat ca bodyguard. Însă în România această meserie este extrem de prost plătită, iar bărbatul, căsătorit şi cu un copil, a hotărât că trebuie să-şi găsească o slujbă mai bună pentru ca familia sa să nu mai simtă lipsurile financiare. A descoperit pe internet că în Israel există ISA, o organizaţie antitero şi de protecţie a VIP-urilor din întreaga lume, iar instructori sunt chiar foşti membri ai celui mai temut serviciu secret din lume, MOSSAD. “Un curs în cadrul ISA costă 8.000 de dolari. Am riscat, mi-am dat toate economiile şi la sfârşitul anului 2012, am ajuns în Israel. Problema este că dacă nu eşti bun, după finalizarea cursului eşti trimis acasă doar cu o diplomă de absolvire”, ne-a mărturisit Ovidiu Olariu. Suceveanul a participat la cele mai grele antrenamente din lume. “Începeam la ora 5.30. Mărşăluiam câte 16 km pe zi cu alunka în spate (targa pe care se cară rănitul în timp de război – n.r.) şi 25 de litri de apă. Dacă nu te încadrai în timp, o luai de la capăt. Apoi, urmau exerciţii de tragere în condiţii de stres, de condus în situaţii- limită şi multe altele”, ne-a mai spus suceveanul.

 «Mi-am riscat viaţa zi de zi»

  

 Ovidiu a fost cel mai bun dintre participanţi şi a fost primit în echipa organizaţiei şi trimis în misiuni extrem de periculoase. “La sfârşitul anului trecut, am plecat împreună cu alţi instructori, în Nigeria, unde am predat tehnici de luptă antitero cursanţilor din cadrul poliţiei, armatei şi serviciilor guvernamentale. În Nigeria, mi-am riscat viaţa în fiecare zi. Acolo existăo grupare teroristă, Boko Haram, care atentează zilnic la viaţa străinilor şi a celor care nu sunt musulmani. Mii de persoane au pierit din cauza lor în ultimii ani”, spune românul. Suceveanul s-a întors de curând în ţară, însă nu pentru mult timp, fiindcă în curând va pleca din nou în Nigeria, unde va preda în continuare.

 Ar vrea o slujbă în ţară

 Chiar dacă are o viaţă demnă de filmele de acţiune, Ovidiu visează să nu mai plece în misiuni periculoase peste mări şi ţări. “Aş dori să-mi găsesc de lucru în România şi să fiu plătit pe măsura calităţilor şi pregătirii mele”, ne-a mai mărturisit suceveanul.

 

sursa 7est.ro

 Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Poliția Română se dotează cu pistoale Beretta. Armele sunt asamblate în România

Redacția

31 decembrie fără victime la Ruginoasa. Tradiționala confruntare între văleni și deleni nu a avut loc! (VIDEO)

Răzvan Grecu

Amendat cu 400 lei pentru că a înjurat o femeie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site